Punctul forte al managerilor mereu la curent cu evolutia bugetului de HR: programul de resurse umane WizOne

Advertorial
Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 13:41
9098 citiri
Punctul forte al managerilor mereu la curent cu evolutia bugetului de HR: programul de resurse umane WizOne

Sectorul resurselor umane are o dinamica foarte mare si pentru acest motiv companiile au nevoie de un soft HR cum este WizOne de la Wizrom. Aceasta solutie software integreaza toate instrumentele de care au nevoie specialistii in resurse umane pentru crearea bugetului de resurse umane si analiza pe parcurs a evolutiei costurilor efective comparativ cu cele bugetate.

De altfel, dintre toate beneficiile oferite de acest program, functia de bugetare a softului de resurse umane WizOne este printre cele mai solicitate de clientii Wizrom.

Modulul de bugetare al softului de resurse umane WizOne utilizeaza tehnologia IBM Cognos Planning, avand o interfata intuitiva, usor de utilizat si dispunand de functionalitati puternice pentru automatizarea constructiei bugetului pe multiple dimensiuni: departamente, locatii, centre de cost, elemente de cost (salariu de baza, bonusuri, taxe, costuri de pregatire, beneficii etc.).

Aceste calcule de buget sunt extrem de necesare in contextul in care evolutia salariilor si beneficiilor trebuie sa fie in concordanta cu performanta companiei si cu nivelul salarial din piata. Managerii care utilizeaza softul de resurse umane HR pot avea o imagine clara a productivitatii fortei de munca si pot realiza scenarii de tipul "what if" pentru a estima rezultatele in cele mai bune si cele mai pesimiste situatii.

Cele mai importante instrumente de bugetare pentru manageri incluse in softul HR WizOne

1. Crearea facila a bugetului de resurse umane

Bugetul de resurse umane este, alaturi de cel pentru investitii, cel mai important element din bugetul total al unei companii. Softul de HR WizOne este un instrument performant care ii ajuta pe manageri sa creeze structura acestui buget cu mare acuratete.

Astfel, WizOne va construi bugetul luand in calcul situatia existenta (organigrama companiei, componentele salariale) si evolutiile planificate (modificari ale organigramei, concedii ingrijire copii, programul de training, evolutii ale taxelor etc.).

Construirea bugetului se poate face atat bottom-up (insumarea costurilor de la nivelul fiecarui angajat), cat si top-down (alocarea unui buget la nivel de companie / departament / centru de cost care se distribuie pe baza unui anumit criteriu la nivel de angajat).

2. Analiza evolutiei bugetului de HR (efectiv versus planificat)

Prin analiza evolutiei istorice a bugetului de salarii si comparatia cu bugetul, un manager poate identifica elementele si cauzele modificarilor survenite.

Solutia software WizOne are capacitatea de a prezenta in mod grafic sau ca si tabel rezultatele acestui calcul pentru a evidentia zonele in care exista cele mai mari abateri ale cheltuielilor de-a lungul timpului: cresterea numarului personalului, a obligatiilor bugetare, a salariului de baza, a bonusurilor etc.

3. Analize comparative cu salariile oferite de competitori

Una dintre problemele pe care trebuie sa le preintampine un manager este plecarea celor mai buni angajati din firma catre un competitor. Softul de HR WizOne ofera analize comparative intre salariile oferite pentru fiecare post in firma si cele practicate pe piata muncii pentru acelasi post.

4. Analize comparative pentru toate posturile din organigrama companiei

Prin solutia software de resurse umane WizOne, managerii pot analiza structura venitului angajatilor pentru fiecare post sau pentru fiecare departament, punct de lucru, centru de cost etc.

Aceste analize permit intelegerea sistemului de remunerare a muncii (salariu de baza, bonificatii, comision din vanzari etc.) si faciliteaza crearea de scenarii de tip "what if" pentru: restructurarea unui departament, deschiderea/ inchiderea unui punct de lucru, reconsiderarea modului in care sunt platiti angajatii de pe un anumit post etc.

5. Automatizarea analizelor financiare de buget pentru salarii

Analizele periodice pot fi programate pentru a se realiza in mod automat, respectand anumiti parametri predefiniti. Astfel, managerii sunt siguri ca au in mod continuu o situatie actualizata a bugetelor de salarii curente si previzionate. Aceasta optiune economiseste timp si elimina potentialele erori umane ce s-ar putea strecura in calculele manuale.

Softul de resurse umane WizOne este produs de Wizrom - o companie specializata in dezvoltarea de solutii software pentru companii, cu produse adaptate companiilor mari, cum ar fi sistemul ERP WizPro - solutie de completa de automatizare a fluxului proceselor de business.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#soft HR, #sistem ERP HR , #angajatori