Suntem inca in vreme de criza - Cum iti motivezi angajatii?

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 07:12
2692 citiri
Suntem inca in vreme de criza - Cum iti motivezi angajatii?

Criza nu s-a incheiat - acesta este avertismentul care vine din toate colturile lumii. Si daca tot e criza, companiile si angajatii sunt, in continuare, ingrjorati cu privire la viitorul lor.

Asa ca marea intrebare, pentru un sef, este "Cum iti motivezi angajatii pe vreme de criza?". De aceea, Buzzle iti da catvea sfaturi in acest sens.

1. Afla ce conteaza pentru un angajat

Pe timp de criza, pentru un angajat este foarte important salariul, dar nu doar asta. Pe langa nivelul la care este platit, se adauga siguranta locului de munca si stabilitatea. Zvonurile legate de concedieri le creeaza un sentiment de nesiguranta. Astfel, este bine sa le transmiti angajatilor sa nu creada in zvonurile legate de pierderea locului de munca sau de problemele legate de bugetul companiei.

2. Banii nu sunt singura solutie

Cu siguranta orice angajat este multumit atunci cand primeste un bonus, insa multumirea poate fi si de ordin sufletesc, atunci cand aude din gura sefului un "multumesc" sau un "bravo". Aprecierea pentru munca pe care o fac ca este importanta pentru angajati.

3. Comunicarea cu angajatii

Angajatii trebuie sa fie informati cu privire la diferitele politici pe care compania le are in vedere pentru a contracara criza. Nu trebuie, insa, sa le vorbiti pe un ton negativist si lasati sa se inteleaga ca firma poate supravietui actualei crize.

4. Asigura-te ca primesti feedback

Ca angajator, ar trebui sa implici angajatii in procesul de feedback si sa asculti si opiniile lor. In acest mod, angajatii se vor simti apreciati si se vor stradui sa munceasca mai bine.

5. Luati-va angajamente impreuna

Angajatii sovaie in cursul unei perioade de recesiune, iar entuziasmul de a lucra este pierdut. Cum nicio persoana nu ar dori sa fie parte a unei organizatii care nu inregistreaza profit, cel mai bine ar fi sa-i provocati pe angajati sa-si ia anumite angajamente. La randul sau, compania va face acelasi lucru.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#motivare angajati, #angajati criza, #motivare angajatori , #angajatori