Top 10 angajatori din Europa in IT si inginerie

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 18:37
4983 citiri
Top 10 angajatori din Europa in IT si inginerie

Studentii apreciaza angajatorii care ofera inovatie, experienta internationala, stabilitate a locului de munca, precum si oportunitati de dezvoltare si de avansare, se arata intr-un studiu al firmei de cercetare Universum.

Universum a realizat un top al primilor zece angajatori din Europa, pe baza preferintelor studentilor de profil tehnic, noteaza CNN.

Siemens

Grupul german se afla in fruntea topului celor mai doriti angajatori, surclasand BMW, principala alegere in 2012.

Siemens desfasoara activitati in mai multe domenii - energie, feroviar, sanatate si aparatura electrocanica.

Compania intruneste toate cerintele studentilor de la viitorul angajator, spune Claudia Tattanelli, director al Universum Global, dar si salarii impresionante pentru incepatori.

BMW Group

Producatorul auto german este foarte cunoscut pentru ingineria mecanica superioara si pentru branduri populare precum Rolls-Royce si Mini, o atractie evidenta pentru absolventi.

IBM

Compania americana a evoluat mult de la debutul sau in industria IT si le ofera angajatilor oportunitati in domenii precum consultanta, cloud si gestionare a datelor.

IMB este una dintre cele mai mari 100 de companii din lume si are peste 400.000 de angajati. Anul trecut, vanzarile sale s-au ridicat la aproape 105 miliarde de dolari.

Google

Compania care opereaza cel mai mare motor de cautare din lume a fost de-a lungul timpului favorita studentilor la inginerie, partial datorita faimoaselor beneficii pe care le acorda angajatilor sai, cum ar fi mancare gratuita si birourile neconventionale.

Google ocupa prima pozitie in editia din 2013 a Top 100 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi, realizat de Fortune Magazine.

Microsoft

Nu este nicio surpriza ca celor care studiaza in domeniile inginerie si IT le-ar placea sa aiba sansa sa lucreze pentru Microsft si sa contribuie la dezvoltarea unor produse cum sunt Xbox One si Surface.

Potrivit Universum, compania se remarca printre tinerii absolventi prin "prestigiu, oportunitatile oferite, progres, inovatie, inteligenta, lideri".

Bosch

Bosch este cunoscut in special ca producator de electrocasnice si unelte electrice, desi productia de piese si accesorii auto reprezinta principala activitate a companiei. Compania furnizeaza componente care au ca scop imbunatatirea eficientei energetice si siguranta soferilor.

Bosch este lider in inovatie, cheltuind peste 6 miliarde de dolari pentru cercertare si dezvoltare anul trecut si inregistrand aproximativ 4.800 de patente la nivel global.

Compania are aproximativ 306.000 de angajati si a avut anul trecut vanzari de 67,5 miliarde de dolari.

General Electric

GE se afla printre primele mari companii din lume si este una dintre cele mai admirate.

Cu activitati foarte diversificate, de la becuri la locomotive, reactoare nucleare si finantare, GE reprezinta o optiune interesanta pentru studentii din anii finali.

EADS

Cu sediul in Franta, compania produce avioane Airbus si chiar a anuntat anul acesta ca intentioneaza sa isi schimbe denumirea in Airbus, avand in vedere faptul ca 70% din veniturile firmei sunt asigurate de aceasta divizie.

Industria aerospatiala un domeniu de mare interes pentru ingineri.

Coca-Cola

Cea mai mare companie producatoare de bauturi racoritoare a facut anul acesta un salt spectaculos in preferintele tinerilor ingineri, dupa in 2012 a ocupat locul 15 in acelasi top.

Tattanelli remarca faptul ca in mod special femeile sunt interesate sa lucreze pentru Coca-Cola si pentru alte companii din sectorul bunurilor de consum, percepute ca fiind mai potrivite pentru familii.

Intel

Intel este cunoscuta pentru tehnologia de inalta calitate utilizata pentru laptopuri, tablete si calculatoare.

Compania americana a fost lider in industria tehnologica timp mai multe decenii, fiind atractiva in randul absolventilor care isi doresc sa obtina experienta in acest domeniu.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#top angajatori Europa IT, #angajatori Europa ingineri, #companii angajari, #companii IT , #angajatori