Topul salariilor de pornire in Romania

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 08:45
4354 citiri
Topul salariilor de pornire in Romania

Absolventii de facultate care vor sa se angajeze in aceasta perioada vor primi salarii de inceput mai mici decat in anii trecuti, cei mai castigati fiind IT-istii care pot spera sa gaseasca un prim post chiar si cu peste 600 de euro.

"Salariile pentru entry-level au scazut cu procente cuprinse intre 10% si, se pare, chiar 50% in anumite domenii: IT, sectorul bancar, vanzari, fara a socoti domeniul imobiliar si cel al constructiilor. Nu in toate industriile s-a intamplat acest lucru. Se poate spune cu siguranta ca venitul lunar a scazut, aici fiind incluse si comisioanele si bonusurile obtinute pe langa salariu", a declarat Florin Ochiana, HR Operations Manager la SC Lugera&Makler pentru Gandul.

Conform sursei citate, salariile de entry-level in domeniul petrol si gaze sunt printre cele mai bune, de la un minim de 380 de euro, la un maximum de 476 de euro.

Pe locul doi se afla angajatii din IT unde salariile pornesc de la 357 de euro si pot ajunge la 642 de euro/luna, urmat de sectorul telecomunicatiilor, unde leafa ajunge la 571 de euro si de domeniul financiar unde maximul este de 523 de euro.

In schimb contabilii incepatori pot spera sa castige intre 357 si 476 de euro, iar pentru cei care se angajeaza in domenii precum cel farmaceutic sau inginerie, salariul minim porneste de la 285 de euro si ajunge la un maximum de 380 de euro in cazul inginerilor.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#top salarii absolventi, #top salarii inceput, #salarii informaticieni , #angajatori