Ziare.com

Un gest simplu pentru a va pastra angajatii loiali: acordarea de beneficii neimpozabile

Advertorial
Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 12:18

   

Un gest simplu pentru a va pastra angajatii loiali: acordarea de beneficii neimpozabile
Cel mai valoros activ dintr-o companie sunt angajatii talentati si cu experienta - acest adevar va este probabil cunoscut. Insa mai putin cunoscuta este dinamica relatiei angajator - angajat: ce anume, pe langa salariu, ii determina pe angajati sa ramana loiali unei companii ani la rand? Un mediu de lucru placut, o echipa unita, comunicare deschisa - toate acestea conteaza foarte mult. Dar parca mai trebuie ceva in plus, un stimulent specific.

Aceste stimulente sunt diferitele beneficii pe care le puteti oferi din cand in cand angajatilor, ca recunoastere a eforturilor si dedicatiei acestora.

Beneficiile extra-salariale sunt recunoscute in legislatia muncii si in Codul Fiscal si, in anumite limite, nu sunt supuse impozitului pe venit si contributiilor sociale.

Cu ajutorul unui program salarizare performant, cum este WizSalary creat de Wizrom Software, puteti crea un plan de stimulente si beneficii atractiv pentru angajati si fara taxe suplimentare pentru compania dumneavoastra.

Iata care sunt principalele beneficii neimpozabile la care puteti apela pentru a va pastra cei mai buni angajati loiali:

1. Cadourile de 1 iunie si principalele sarbatori religioase

Puteti acorda cadouri neimpozabile in limita sumei de 150 RON fiecarui angajat si copil minor al acestuia, sub orice forma: bani, tichete cadou, obiecte.

Daca preferati sa oferiti tichete cadou, puteti mari aceasta suma, diferenta fiind inclusa la calculul impozitului pe venit, dar nu si al contributiilor sociale.

Aceste calcule par complicate doar teoretic: WizSalary - soft salarizare va afiseaza in cateva momente totalul obligatiilor de plata pentru aceste cadouri, odata ce s-a introdus in sistem formula initiala de calcul.

ste important sa retineti ca puteti acorda aceste cadouri neimpozabile doar daca sunt specificate in contractul de munca al angajatului.

2. Cadouri cu ocazii speciale: ziua de nastere, casatorie, pensionare

Sarbatoriti alaturi de angajati momentele importante din viata acestora si faceti-le ziua speciala si mai frumoasa cu un mic cadou.

Nu exista o limita de suma pentru acest cadou, insa este recomandat sa il acordati in tichete cadou, nu sub forma de numerar sau obiecte.

Acest tip de beneficiu va fi luat in calculul impozitului pe venit, dar nu si pentru contributiile la fondurile de asigurari sociale.

Daca oferiti cadoul in bani, suma se va include si la calculul contributiilor sociale. De asemenea, cadoul trebuie sa fie inclus pe lista beneficiilor din contractul de munca.

3. Decontarea calatoriilor sau tichete de vacanta

Puteti avea angajati mai dedicati si productivi dupa concediu daca le decontati cheltuielile de vacanta sau le acoperiti cu vouchere de vacanta. Aceste cheltuieli nu au o limita maxima si pot fi extinse si pentru membrii familiei care il insotesc pe angajat.

In softul de salarizare WizCount puteti seta rapid lista documentelor justificative pentru aprobarea acestui tip de beneficiu. In principiu este vorba de documentele de achizitie a pachetului de servicii turistice sau de tratament:

  • Contractul cu agentia de turism
  • Biletele de avion/ tren/ autocar
  • Voucher-ul emis de hotel sau statiunea de tratament balnear

4. Contributia la un fond de pensii facultativ

Foarte multi angajati prefera sa se bazeze pe un fond de pensii de tip pilonul III. Ca angajator, aveti dreptul sa contribuiti la acest fond de pensii facultativ, fara a se calcula impozit pe venit sau contributii sociale, in limita echivalentului a 400 de Euro pe an.

Puteti monitoriza cu usurinta aceste contributii in cadrul solutiei software de salarizare WizSalary, pentru fiecare angajat in parte.

5. Asigurari de sanatate private

Retelele de sanatate private ofera abonamente pentru asigurari de sanatate atat individual, cat si pentru grupuri, acestea din urma putand fi contractate de compania angajatoare.

Fie ca optati sa oferiti o asigurare de sanatate privata ca parte a pachetului de beneficii, fie ca finantati abonamentul individual al unor angajati, puteti face acest lucru fara a acumula impozite in limita echivalentului a 400 de Euro pe an.

Softul de salarizare WizSalary dezvoltat de Wizrom Software va va ajuta sa oferiti cele mai relevante beneficii angajatilor dumneavoastra fara a acumula taxe si impozite in plus, printr-o planificare clara, simpla si usor de monitorizat.

Cu WizSalary aveti la dispozitie tot ce va trebuie pentru ca bugetul de salarii al companiei dumneavoastra sa fie mereu actualizat si simplu de analizat pentru a realiza planificari financiare realiste.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre program salarizare soft salarizare
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1099 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor