Ziare.com

Up Romania a lansat primul card cultural pentru angajatii romani

de Comunicat de presa
Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 16:56

   

Up Romania a lansat primul card cultural pentru angajatii romani
Up Romania, unul dintre principalii emitenti de bilete de valoare, poate emite de astazi tichete culturale pe suport de hartie si carduri culturale pentru companiile si angajatorii care vor dori sa motiveze si sa recompenseze suplimentar angajatii.

Acordarea tichetelor culturale este reglementata de Legea 165/2018.

"Posibilitatea acordarii de tichete culturale raspunde unei nevoi reale a companiilor care cauta instrumente si solutii creative pentru recrutarea, motivarea si retentia pe termen lung a angajatilor. Angajatorii au, incepand de astazi, un alt mijloc eficient pentru atragerea si pastrarea de noi talente. Pentru industriile creative si tech, unde lucreaza persoane tinere, dinamice, consumatori alerti de cultura si evenimente culturale, disponibilitatea cardului cultural ar trebui sa fie o veste buna", a subliniat Elena Pap, director general Up Romania.

Up Romania va pune la dispozitia utilizatorilor carduri si tichete Up Cultura. Valoarea minima a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maxima este de 50 de lei. Daca sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depasi 150 de lei pentru un angajat.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In cazul in care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maxima lunara nu poate depasi 300 de lei.

Tichetele culturale se incadreaza in categoria cheltuielilor sociale si sunt deductibile la calculul impozitului de profit in limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajatilor.

La acordarea a 150 de lei in tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de lei per angajat, fata de aceeasi suma acordata in bani. Mai multe detalii, AICI.

Cardul Up Cultura vine cu aceleasi facilitati si servicii ca si cardul Up Dejun. Beneficiarii vor avea acces rapid la informatii despre sold, tranzactii si operatiuni prin intermediul platformei Up online, a aplicatiei mobile Card UpRomania - disponibila din Google Play sau App Store - si a serviciului IVR.

In cazul in care angajatorul va activa si serviciul sms, utilizatorii pot primi informatii in timp real despre sold si tranzactiile efectuate. Plata se face simplu si rapid, cardul Up Cultura fiind unul contactless, iar pentru tranzactii mai mici de 100 de lei nu este nevoie de introducerea codului PIN.

"Tichetul cultural este un beneficiu cu castig imediat pentru angajatii interesati de socializare, expunere culturala si divertisment, iar pentru angajatorii care il vor acorda va aduce castiguri pe termen lung. In plus, este o noua cale pentru a creste consumul de cultura si produse culturale al angajatilor romani", a adaugat Elena Pap.

Cu tichetul cultural Up Cultura, beneficiarii vor putea merge la spectacole de teatru, filme si proiectii cinematografice, concerte, targuri si expozitii, festivaluri, vor putea intra la muzee si parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor.

De asemenea, acestea vor putea fi folosite pentru achizitia de carti si manuale scolare, filme si albume muzicale in orice format.

Astfel, tichetele culturale sustin comunitatea locala, incurajeaza viata culturala locala si investitiile in cultura.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre card cultural tichete culturale
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1365 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor