Vrei sa-ti cauti un job cand ai deja unul? Vezi cum trebuie sa actionezi

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 09:46
4085 citiri
Vrei sa-ti cauti un job cand ai deja unul? Vezi cum trebuie sa actionezi
Foto: howtogetajobwith.com

Daca intentionezi sa-ti cauti un nou loc de munca, este bine sa o faci in timp ce ai deja un job si nu dupa ce iti dai demisia, si asta pentru ca cei mai multi angajatori prefera sa ofere postul cuiva care se afla inca in campul muncii si nu unui somer, neavand incredere in motivele pentru care acesta nu s-a angajat pana acum.

Din pacate, cautarea unui loc de munca in timp ce ai deja unul este foarte dificila si asta in primul rand pentru ca nu doresti ca seful tau sa stie ca esti cu gandul la plecare. El ar putea incepe cautarea unei persoane potrivite pentru inlocuirea ta chiar inainte ca tu sa-ti gasesti o alta slujba. In plus, nu ai niciun fel de certitudine ca o cautare a unui job va fi una de succes.

Pastrand totul in secret nu vei avea nesansa de a-ti pierde actualul job inainte de a gasi unul nou. De aceeea, About.com iti da cateva sfaturi pentru cautarea unui nou loc de munca in timp ce ai deja unul.

1. Nu discuta despre cautarea unui nou job cu colegii de la munca

Daca doresti sa-ti cauti un nou loc de munca, totul tebuie sa ramana un secret si sa nu vorbesti despre asta. Nu te poti astepta ca alte persoane sa pastreze secretul pe care il ai atat timp cat nici macar tu nu te poti abtine sa faci acest lucru.

2. Nu folosi telefonul sau email-ul de la actualul loc de munca

Angajatorii monitorizeaza, uneori, apelurile telefonice si e-mail-ul angajatilor. Asa ca este mai bine sa folosesti un cont de email personal, la domiciliu, sau sa folosesti propriul telefon mobil.

3. Nu folosi timpul de la locul de munca pentru a-ti cauta un alt job

Seful tau te plateste ca sa lucrezi pentru el, nu sa risipesti orele de munca pentru probleme personale. In schimb, iti poti folosi timpul propriu in acest sens. De exemplu, pauza de pranz poate fi folosita pentru a face ceva legat de cautare unui nou loc de munca.

4. Nu utiliza diverse lucruri de la actualul job

De exemplu, utilizati propria hartie si propria imprimanta pentru a face copii ale CV-ului tau. Actualul tau sef nu ar trebui sa-ti "finanteze" cautarea unui loc de munca. Mai ales daca afla despre acest lucru, situatia nu se va finaliza prea bine. Cu cat vei fi mai discret, cu atat vei risca mai putin.

5. Efectueaza apeluri telefonice in afara biroului

Nu efectua apeluri telefonice care au legatura cu cautarea unui loc de munca intr-o zona in care cineva te-ar putea auzi. Cu cat stai mai departe de gurile rele, cu atat intentia ta este mai in siguranta.

6. Pogrameaza-ti interviuri inainte sau dupa orarul de la actualul loc de munca (sau la pauza de pranz)

Daca parasesti biroul in timpul zilei, seful tau poate deveni suspicios. In cazul in care un potential angajator nu iti poate lua interviul la orele respective, ia-ti o zi libera. Totusi, ai grija sa nu iti iei prea multe zile libere deodata.

7. Fii atent cum te imbraci

Daca in mod normal nu ai o tinuta office la locul munca si apoi, brusc, intri in birou imbracat ca pentru un interviu de angajare, seful tau poate sa ridice anumite semne de intrebare. Va trebui sa gasesti un loc unde poti face rapid o schimbare de imbracaminte ca sa nu-ti creezi singur probleme.

8. Utilizeaza recomandari de la fostii angajatori, nu de la cel actual

Utilizand recomandarea angajatorului risti ca potentialul sef sa-l sune pe cel actual si toata confidentiatea sa se spulbere. Acest lucru nu trebuie sa afecteze sansele tale de a obtine un nou loc de munca.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#schimbare job, #cautare loc de munca, #job nou , #angajatori