Ce part-time si-ar lua Basescu si Videanu? Call-center sau vanzatori de cosmetice

Luni, 23 August 2010, ora 12:58
2891 citiri
Ce part-time si-ar lua Basescu si Videanu? Call-center sau vanzatori de cosmetice
Foto: Arhiva

Singurul mod in care romanii mai pot castiga cativa bani in plus pare sa fie gasirea unui al doilea job. Ideea poate fi considerata deja politica de stat, dupa ce a fost propusa atat de presedintele Traian Basescu, cat si de ministrul Economiei, Adriean Videanu. Totusi, niciunul din ei nu a precizat ce alt job si-ar lua daca ar fi oameni de rand.

Posibilitati de joburi part-time exista din plin pe site-urile de recrutare si multe dintre ele chiar par sa fie platite foarte bine. Nu sunt locuri de munca de viitor si nici nu isi asigura dezvoltarea unei cariere de succes, dar sunt potrivite pentru cei care au cateva ore libere pe zi.

Astfel, potrivit site-urilor de joburi, daca Traian Basescu si Adriean Videanu ar fi oameni de rand, ei ar putea sa lucreze intr-un call center, la un videochat, sa faca figuratie la televizor pentru cateva zeci de lei sau sa vanda colegelor produse cosmetice.

Operatorii de call-center isi pot aranja programul cum doresc, ceea ce e perfect pentru, sa zicem, un profesor. Un anunt de pe un portal de joburi ne spune ca aplicantul trebuie sa aiba excelente abilitati de comunicare negociere, spirit persuasiv; experienta pe un post similar; capacitate de analiza si sinteza; orientare spre client; putere de convingere, tenacitate; capacitate de a se integra rapid in echipa; seriozitate si dorinta de afirmare. De asemenea, trebuie sa fie o persoana dinamica si optimista si sa isi propuna realizarea obiectivelor de vanzari lunare.

Munca nu este usoara, dar este rasplatita mult mai bine decat cea de la stat. Firma promite un salariu competitiv corelat cu performantele personale, mediu de lucru profesional, bonus pentru indeplinirea targetului sau rezultate deosebite, training si suport continuu. De asemenea, un profesor sau un medic ar avea aici "sanse reale de promovare".

Dintr-un alt anunt pentru agenti de telesales aflam ca sunt asteptati si absolventii de studii superioare, atata timp cat au voce placuta, abilitati de comunicare si negociere. Programul este la fel de flexibil, angajatii fiind cei care aleg daca lucreaza patru, sase sau opt ore pe zi. Numai bine pentru un profesor care lucreaza 16 ore pe saptamana, dupa cum spunea Traian Basescu.

Cine are mai mult decat o voce placuta ar putea sa incerce sa lucreze la un videochat. Potrivit anuntului, este "un mediu de lucru legal in care iti poti folosi inteligenta si frumusetea". Sunt asteptate, insa, numai fete serioase care cunosc mai multe limbi straine. Veniturile luna sunt intre 500 si 3.000 de dolari, iar plata se face in fiecare saptamana.

Mai putin flexibil, dar tot part time este un job de majordom. Potrivit anuntului, familia pentru care va lucra locuieste in zona rezidentiala din Bucuresti, iar programul este 12 cu 24. Majordomul trebuie sa fie "barbat pana in 30 ani, prezenta agreabila, cu bun simt, serios, permis auto si cunoasterea lb. engleza la nivel mediu conversational". Salariul este de 800 de lei, dar majordomul va avea si carte de munca.

Cei care lucreaza mai mult de cele 16 ore pe saptamana si nu pot avea un al doilea job stabil pot incerca sa faca figuratie in emisiuni de divertisment, reclame sau filme sau sa isi rotunjeasca veniturile ca hostess si promoteri. Agentia de modele care a publicat anuntul spune ca asteapta "persoane ambitioase dornice de castiguri intr-un mod foarte placut si usor, totodata rapid".

Orice invatatoare poate sa vanda un ruj si un fard

Un alt job prin care romanii castiga bani frumosi este cel de reprezentant vanzari produse cosmetice. Experienta in relatia cu saloanele si clinicile de infrumusetare precum si o buna cunoastere a industriei produselor cosmetice profesionale este obligatorie, dupa cum spune anuntul. Sunt cautate persoanele cu foarte bune abilitati de comunicare si prezentare si orientate catre client.

Salariul depinde, desigur, de vanzari si de timpul pe care si-l aloca fiecare, dar anuntul promite ca este o suma atractiva la care se adauga si comisionul.

Cei care vor sa vanda produsele cosmetice ale unui celebru producator trebuie sa fie persoane dinamice, comunicative, sociabile, care isi doresc sa castige mai mult, intr-un mod placut, fara efort. Sunt asteptate sa se inscrie eleve, studente, angajate, pensionare.

Anuntul prezinta o multime de avantaje. In primul rand, inscrierea este gratuita, iar comisionul variaza intre 15 si 30%. In primele luni de activitate se ofera si produse cadou si chiar telefon mobil cu tarif special si pana la 1.320 de minute incluse. Mai mult, se ofera un card pentru cumparaturi si asigurare medicala, in valoare de 5.000 de lei (in cazul diagnosticarii cu cancer la san), cu perioada de gratie de pana la 50 de zile

Responsabilitatile nu sunt prea multe si nici complicate: prezentarea brosurii si promovarea produselor in cercul de cunostinte, vecini, rude, prieteni, colegi de scoala sau de serviciu; plasarea comenzilor on-line sau telefonic; distribuirea produselor catre persoanele care au comandat; plata contravalorii produselor in maxim 18 zile de la plasarea comenzii.

Medicii care nu pleaca din tara se pot face vanzatori

Oportunitati de joburi part-time sunt si pentru cei cu studii medicale. O clinica particulara specializata exclusiv in nutritie cu toate ramurile ei (nutritie weight-loss, nutritie pediatrica, nutritie gravide, nutritie sportiva, nutritie anti-aging) cauta sase medici specializati pe diabet, nutritie si boli metabolice/endocrinologie si le ofera intre 500 si 1.000 de euro pe luna.

Potrivit anuntului de angajare, este o oportunitate deosebita de cariera care ofera posibilitatea unei dezvoltari maximale, atat profesionale, cat si personale.

Tot in domeniul medical se cauta si un reprezentant vanzari produse medicale. Persoana interesata trebuie sa fie absolventa a Facultatii de Medicina si sa fie specializata pe dermatologie. De asemenea, trebuie sa aiba foarte bune abilitati de comunicare si prezentare, sa fie orientata catre client si sa cunoasca limba engleza. Programul este flexibil, iar salariul este atractiv.

Ce trebuie sa faca medicul care alege sa fie reprezentant de vanzari in timpul liber? Sa identifice si sa dezvolte portofoliul de clienti, sa actualizeze permanent baza de date cu clienti si sa deruleze procesul de vanzare conform procedurilor standard si cerintelor marcii.

Tot in sistemul sanitar se cauta si un consultant de vanzari servicii medicale, in cadrul unei francize financiare parte a celui mai mare grup financiar de servicii medicale si de sanatate. Salariul este de 400-500 de euro pe luna, la care se adauga si cursuri de dezvoltare.

Cei cu diploma universitara, preferabil in domeniul medical, veterinar sau farmaceutic cu experienta in ginecologie ar putea sa lucreze ca reprezentanti medicali pentru o companie importanta cu sediul central in Marea Britanie. Acestia trebuie sa promoveze serviciile companiei catre medicii ginecologi, sa consolideze si sa dezvolte relatia cu clientii, sa gestioneze vanvarile si contractele cu clientii si sa sustina echipa in organizarea si participarea la evenimentele de specialitate.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#joburi part time, #locuri munca part time, #reprezentat vanzari, #operator call center , #anunturi locuri munca
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
lui Videanu iar sta bine pe postul de - TUNAR - de fapt cred ca asta e meseria lui
Poza johan
johan
rank 1