Industria IT din Romania cauta oameni si in criza. Vezi cine angajeaza

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 08:05
5645 citiri
Industria IT din Romania cauta oameni si in criza. Vezi cine angajeaza
Foto: cv-library.co.uk

Sectorul IT este unul dintre putinele in care criza economica abia s-a simtit si in care s-au facut angajari chiar si in cele mai proaste perioade de pe piata muncii. Giganti ai industriei IT globale, precum Amazon, Adobe, IBM, Nokia, HP, Microsoft si Oracle, au deja mii de angajati in Bucuresti, Iasi si Cluj.

Si Intel a deschis in luna noiembrie, la Bucuresti, un centru de dezvoltare de software pentru care are nevoie intr-o prima faza de cateva zeci de oameni, in special programatori, dar ar putea ajunge in viitor la sute de angajati.

Printre joburile de la Intel se gaseste si unul pentru arhitecti de software Android care sa foloseasca sistemul de operare Android pe noile platforme Intel. In functie de experienta si cunostintele candidatilor, acestia vor trebui sa dezvolte si sa consolideze drivere Linux si componente Kernel, sa optimizeze componentele de baza ale sistemului de operare, sa creeze interfata utilizatorului si aplicatii si sa construiasca distributii Linux pe platformele Intel.

Candidatul ideal trebuie sa aiba un master in informatica, inginerie electrica sau inginerie informatica, ori licenta in aceleasi domenii combinata cu sase ani de experienta profesionala cu Linux.

IBM Romania are nevoie de oameni noi, printre care un dezvoltator de aplicatii PL / SQL care sa interpreteze cerintele desing, dezvoltare cat si de asamblare a componentelor. De asemenea, el va trebui sa adapteze sau sa extinda aplicatiile PL / SQL, concentrandu-se pe Oracle PL / SQL si Java.

Candidatul ideal are un master si trei ani de experienta profesionala in domeniul IT (SQL sau PL/SQL), cunostinte de baza de Java si sa vorbeasca fluent engleza si germana.

Romanii de la Softwin cauta un action script developer care sa dezvolte continut Flash dynamic, jocuri Flash si sa faca integrare grafica/audio. Candidatul ideal are cunostinte solide de Adobe Flash CS3 (eventual si Flex 3), ActionScript 3.0/2.0, OOP, CSS, XML, HTML, Javascript si o experienta demonstrata de trei ani.

Softwin nu cauta, insa, numai IT-isti, ci si un colaborator specialist in gramatica limbii romane. Principalele sarcini si responsabilitati sunt insusirea structurilor lingvistice si a modelului de lucru din cadrul proiectului, participarea la dezvoltarea resurselor lingvistice pentru limba romana, testarea unitara a aplicatiilor si a datelor lingvistice care se refera la sintaxa limbii romane.

Acesta trebuie sa fie absolvent de filologie, sa aiba cunostinte solide privind gramatica limbii romane si disponibilitate de a lucra pe o norma de 4-8 ore/zi lucratoare, pe o perioada de 3-6 luni. Cunostintele in domeniul lingvisticii computationale reprezinta un avantaj.

La Gecad Avangate e nevoie de seniors PHP developers cu cel putin cinci ani experienta in ezvoltarea aplicatiilor software web-enabled. Cei alesi vor fi responsabili cu dezvoltarea si intretinerea produselor software la timp si conform specificatiilor, vor participa la sedintele de proiectare a aplicatiilor si vor avea responsabilitati de design, dezvoltare si implementare a aplicatiilor Internet. De asemenea, ei trebuie sa detecteze bug-urile.

Candidatul ideal cautat de Gecad are experienta in proiectarea si intretinerea bazelor de date (MySQL), experienta de dezvoltare in mediile Linux, Windows, cunostinte solide de PHP, SQL, JavaScript, HTML. Experienta de lucru in Agile SCRUM este un avantaj. In plus, trebuie sa stapaneasca tehnicile si conceptele de securitate ale Internetului si sa fie o persoana cu initiativa, capabila sa lucreze independent cand este cazul.

Gecad ofera un pachet salarial atractiv, asigurare medicala privata tip business, masa de pranz asigurata de companie si posibilitatea de dezvoltare profesionala permanenta.

O alta companie romaneasca, Totalsoft, cauta un dezvoltator de software Linux care sa asigure dezvoltarea noilor module de programare pentru extinderea platformelor existente, intretinerea unei linii de automobile accesorii-handsfree si produse multimedia (deja existente pe piata), rezolvarea erorilor raportate de catre clienti cat si de catre echipa proprie de test si cu implementarea schimbarilor cerute cat si a imbunatatirilor care tin de stabilitate si compatibilitate. El trebuie sa lucreze in conformitate cu SPICE Level 2 si cu procesele deja existente de control al calitatii.

Totalsoft cere de la candidatul ideal o experienta de cel putin trei ani, cunostinte solide de proframare ANSI C si experienta in dezvoltarea Linux SW. Consttuie un avantaj experienta de lucru cu sistemul CAN si cu BlueTooth.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#locuri de munca IT, #joburi IT , #anunturi locuri munca