Locuri de munca la stat: Unde se fac angajari si care sunt conditiile

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 08:14
9879 citiri
Locuri de munca la stat: Unde se fac angajari si care sunt conditiile

Persoanele interesate de un loc de munca in cadrul institutiilor publice din Romania pot cauta postul potrivit printre cele peste 500 de anunturi centralizate de site-ul publicjob.ro.

Mai multe institutii ale statului angajeaza functionari publici in pozitii ca sefi de serviciu, consilieri, inspectori sau directori.

Cristian Botan, fondatorul publicjob.ro, a fost cooptat recent in echipa guvernamentala a premierului Victor Ponta. Potrivit oficialului, site-ul acestuia va fi preluat de Guvern ca pagina oficiala de anunturi privind posturile publice.

Majoritatea posturilor de functionar public sunt disponibile pentru ocupare prin procedura de recrutare.

De exemplu, Ministerul Muncii organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioada determinata a unei functii de consilier, clasa I, gradul profesional principal la Compartimentul Financiar Contabil din cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (AM POS DRU), Bucuresti.

Candidatii trebuie sa aiba studii universitare de lunga durata in domeniul economic, absolvite cu diploma de licenta, precum si o vechime minima in specialitatea studiilor de cinci ani si cursuri in domeniile finante publice, achizitii publice, management financiar sau fonduri structurale.

Primaria Sectorului 2 din Bucuresti cauta un consilier asistent, clasa I - Serviciul Resurse Umane, un consilier juridic principal, clasa I - Serviciul Legislatie, Contencios-Administrativ si un consilier principal, clasa I - Serviciul Strategii si Managementul Calitatii. Posturile sunt pe perioada determinata.

Conditiile pentru candidati includ studii superioare de lunga durata in domenii relevante, vechime cuprinsa intre un an si 5 ani in specialitatea studiilor, cunostinte PC si cunoasterea unei limbi straine la nivel mediul.

La Targoviste este disponibil un post de sef de birou, pe perioada nedeterminata, publicat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita pentru Biroul de informare si consiliere pentru persoane adulte aflate in dificultate. Postul se adreseaza persoanelor cu studii superioare de specialitate (psihologie), cu o vechime minimum 2 ani in specialitatea studiilor, care cunosc foarte bine o limba de circulatie internationala si au cunostinte avansate de operare PC.

Absolventii de studii superioare de lunga durata in domeniul juridic sau economic, cu cel putin un an de experienta, care nu fac si nu au facut parte in ultimii 3 ani din nici un partid politic si nu au fost colaboratori ai serviciilor de informatii inainte de anul 1990 se pot inscrie la concursul de recrutare organizat de Agentia Nationala de Integritate pentru ocuparea pe perioada nedeterminata a functiei de inspector de integritate asistent, clasa I, in Bucuresti.

La Transporturi este nevoie de directori, pe perioada nedeterminata. Astfel, Agentia Nationala a Functionarilor Publici organizeaza concurs de recrutare pentru functiile de directori in cadrul Directiei Informare Publica si Comunicare, Directiei Rutiere si Directiei Generale Relatii Financiare Externe. Si in acest caz candidatii trebuie sa aiba studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta si cunostinte medii de limbi straine si operare PC. Vechimea minima necesara este de 3 ani.

Pentru a ocupa functii publice, candidatii trebuie sa indeplineasca conditiile generale prevazute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici (r2), cu modificarile si completarile ulterioare.

Detaliile privind conditiile specifice si bibliografia de concurs sunt disponibile in general pe paginile de Internet oficiale ale institutiilor care organizeaza concursurile de recrutare. Depunerea dosarului este urmata de sustinerea unei probe scrise si a unui interviu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#posturi functionari publici, #angajari stat, #angajari ministere, #locuri munca stat , #anunturi locuri munca