Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Unde puteti lucra, daca nu aveti studii superioare

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 07:21
5674 citiri
Unde puteti lucra, daca nu aveti studii superioare
Foto: Arhiva

Diploma de licenta nu va asigura un loc de munca, iar o mare parte din posturile disponibile pe site-urile de recrutare sunt pentru persoane care nu au absolvit cursurile unei facultati.

Daca nu aveti studii superioare, puteti obtine posturi destul de bune, chiar si in cadrul unor companii de renume.

De exemplu, daca aveti minimum 21 de ani si diploma de bacalaureat, puteti obtine un loc de munca in vanzari, in cadrul companiei You & Me EXIM, ce detine mai multe magazine de bijuterii. Trebuie sa cunoasteti in detaliu caracteristicile produselor aflate in vanzare, sa consiliati clientul in alegerea produsului dorit, sa gestionati stocul de marfa existent si sa mentineti o imagine de piata buna a companiei, potrivit anuntului de angajare.

In schimb, vi se ofera training de pregatire pentru postul pe care il veti ocupa, salariu fix, bonuri de masa si comision, precum si prime periodice, pentru rezultate deosebite.

Tot in domeniul vanzarilor, mai ales daca aveti experienta in vanzari directe, asistenta la vanzare sau customer service, ati putea lucra pentru compania Secom, importator a 8 branduri de suplimente alimentare. Pentru obtinerea postului, este recomandat sa cunoasteti piata farmaceutica, sa aveti capacitate de analiza si sinteza, dar si cunostinte de operare PC.

Daca veti fi angajat, printre responsabilitati se vor numara mentinerea si imbunatatirea relatiilor cu clientii dintr-o zona arondata, identificarea si solutionarea problemelor clientilor si emiterea de facturi conform comenzilor.

Orange Store angajeaza, in Baia Mare, Satu Mare si Sighetu Marmatiei, reprezentanti de vanzari si sefi de magazin. In primul caz, trebuie sa cunoasteti limba engleza (nivel mediu) si experienta anterioara in vanzari, de preferat pe telefonie mobila/IT.

Pe langa cele mentionate mai sus, pentru postul de sef magazin, este recomandat sa aveti experienta manageriala. Potrivit anuntului, salariile sunt cuprinse intre 300 si 400 de euro.

In cazul in care va doriti un program flexibil, puteti deveni operator de sondaje pentru firma de cercetare GfK Romania. Cerintele sunt viteza de tastare, cunostinte elementare de operare PC, acces la Internet, cunostinte minime de limba engleza si disponibilitate pentru munca de teren.

Responsabilitatile constau in culegerea datelor la domiciliul respondentilor, chestionarele fiind in format electronic. Veti avea o cota de aproximativ 7 chestionare pe saptamana, iar plata se face pe chestionar, putand castiga intre 200 si 1.500 de lei pe luna, in functie de numarul acestora. De asemenea, se ofera bonusuri pentru performanta si acuratete.

Daca aveti cel putin cunostinte medii de limba italiana, astfel incat sa puteti purta o conversatie, ati putea fi ales drept operator call center la compania Selir. Mai trebuie sa aveti cunostinte de operare PC (navigare Internet, posta electronica, pachet Office), in timp ce experienta pe un post similar si cunoasterea altor limbi straine (engleza, franceza) reprezinta un avantaj.

Tot in cadrul unui call center puteti lucra si la CallPoint New Europe, care ofera atat salariu fix, cat si bonusuri, precum si posibilitatea de crestere a salariului, in functie de realizarile inregistrate.

Pe site-urile de recrutari sunt publicate si mai multe anunturi pentru posturi de sofer. De exemplu, importatorul si distribuitorul de medicamente Farmexpert este in cautarea unui sofer cu experienta de minimum 2 ani intr-o pozitie similara, care sa posede permisul de conducere categoria B de cel putin 3 ani. Recrutarea se desfasoara in orasele Bucuresti, Pitesti, Slatina, Craiova si Targu Jiu. Va trebui atat sa transportati marfa, cat si sa efectuati incasarile, compania oferind salariu si bonuri de masa.

De asemenea, in Bucuresti, compania Happy Rent-a-Car angajeaza 50 de soferi cu experienta, cu permis categoria B, pentru preluare si predare de masini. Salariul oferit este de 220 de euro pe luna, plus bonuri de masa.

Daca ati absolvit Colegiul de Asistenti sau Scoala Postliceala Sanitara, aveti cunostinte de nivel mediu de operare PC si de limba engleza, puteti aplica pentru postul de asistent medical in departamentul de bioechivalenta in cadrul companiei Terapia Ranbaxy.

Printre responsabilitati se numara asigurarea asistentei medicale tuturor persoanelor internate in Unitatea Clinica a Departamentului de Biodisponibilitate/Bioechivalenta, colectarea de probe biologice de la persoanele respective si administrarea materialelor necesare conducerii studiului clinic.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#oferte locuri munca, #anunturi locuri de munca, #locuri munca studii medii , #anunturi locuri munca