Ziare.com

13.000 de euro, salariul unui functionar la UE

Marti, 03 Februarie 2009, ora 08:16

   

13.000 de euro, salariul unui functionar la UE
Comisia Europeana a inceput recrutarile pentru postul de director general adjunct in cadrul Directiei Generale de Extindere (DGE), salariul brut de baza oferit fiind peste 13.000 de euro.

Insa, in functie de anumite criterii, salariul brut de baza poate depasi si 14.000 de euro pentru o astfel de pozitie.

Pentru postul de director general al DGE, Comisia cauta candidati din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Malta si Romania, a declarat pentru Ziarul Financiar Dale Kidd, ofiter de presa in cadrul Comisiei Europene.

Pentru a putea aplica pentru acest job, candidatii din Romania trebuie sa detina o diploma universitara care permite accesul la studii postuniversitare si sa " aiba o cunoastere aprofundata a uneia dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene si o cunoastere adecvata a unei alte limbi oficiale ale UE".

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Procedurile de selectie ale candidatilor se desfasoara doar in engleza, franceza sau germana.

De asemenea, candidatii trebuie sa aiba cel putin cinci ani din experienta profesionala dobandita intr-o functie superioara de conducere. Nu in ultimul rand, candidatii trebuie sa aiba o varsta mai mica de 65 de ani.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1928 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Prea multi birocrati la Bruxelles

Este aberant un astfel de salariu pentru un functionar care practic cheltuie banii contribuabililor. In US birocratia este mult mai redusa, salariile in administratia publica sunt mult mai mici ca in UE si coruptia practic inexistenta.

 

salariu pe ce

salariu pe saptamina, pe luna sau pe an? ziaristi de doua parale.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor