Angajatorii nu sunt multumiti de formarea studentilor in universitati

Vineri, 17 Octombrie 2008, ora 16:22
1700 citiri
Angajatorii nu sunt multumiti de formarea studentilor in universitati

Angajatorii considera ca absolventii nu invata ceea ce trebuie in universitatile romanesti, pentru ca nu au abilitatile care i-ar face buni profesionisti si nu au fost invatati sa aplice cunostintele dobandit.

"Mai mult decat o masa de cunostinte teoretice, angajatorii au nevoie, de la absolventii de facultate, de calitati care sa-i faca buni profesionisti - seriozitate, caracter si o strategie de a invata. Iar asta pentru ca abilitatile tehnice le vor fi date oricum de compania in care vor lucra.

Diferenta intre un absolvent de Harvard si unul de la Ohio este cum a invatat, nu ce a invatat", a precizat Adrian Stanciu, managing partner la Human Sinergystics.

Motivul pentru care studentii nu invata in facultate este ca profesorii nu sunt bine pregatiti, iar sistemul educativ romanesc functioneaza din inertie.

"Romanii habar nu au care este avantajul lor competitiv. Fac de toate si nimic intr-o inertie totala", a declarat antreprenorului George Butunoiu, in cadrul dezbaterii Guvernul Privat, de vineri, organizata de Business Standard.

Angajatorii au identificat printre problemele educatiei romanesti lipsa structurii si a obiectivelor, folosirea neglijenta a fondurilor si lipsa coordonarii cu piata muncii, informeaza NewsIn.

Solutiile gasite de angajatori la problemele invatamantului au fost interventia reprezentantilor mediului privat in programa universitatilor, stimularea programelor de intenship si a voluntariatului, traininguri pentru profesori si finantarea diferentiata, in functie de performante.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#studneti, #angajare, #formare, #universitati , #anunturi