Ziare.com

Angajatorii reduc salariile cu 30%

Marti, 03 Februarie 2009, ora 13:44

   

Angajatorii reduc salariile cu 30%
Criza economica actuala si numarul mare de someri "le ofera" patronilor posibilitatea sa reduca salariile cu pana la 30% fata de 2008, iar persoanele care isi cauta de munca au inceput sa renunte la pretentii.

Angajatorii nu numai ca impun noi conditii in momentul angajarii, dar ofera si un pachet salarial mai mic cu pana la 30% fata de anul trecut in aceeasi perioada, informeaza Ziarul de Iasi.

Pe de alta parte, sansele tinerilor absolventi fara experienta de a se angaja s-au redus simtitor.

"Multi nu rezista, iar altii ajung sa micsoreze salariile cu 30%. Daca inainte de criza un manager de vanzari din Iasi castiga un salariu de baza de 500 de euro plus comisionul din vanzari, acum castiga 350 de euro plus comision.

In Bucuresti pentru aceeasi functie salariul ajungea la 700-800 de euro plus comision, acum salariul de baza este de 450 de euro", sustine un reprezentat de la o firma de recrutare

Si daca angajatorii nu micsoreaza salariile nici maririle nu intra in discutie.

"De cand a aparut criza economica activitatea noastra s-a redus la mai putin de jumatate. Nu va pot spune decat ca angajatorii umbla la salariile mari in timp ce la cele mici nu se aplica nicio modificare. Pachetul salarial la cei cu functii de conducere scade cu peste 10-15% ajungand de la 1.500 de euro la 1.200 de euro. La cele mici de 800-900 de lei chiar nu mai au ce sa scada", sustine directorul Brainer Consulting, din Iasi, Camelia Barzanu.

Analisti economici sunt de parere ca situatia se va mai ameliora putin pe la jumatatea acestui an.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2526 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor