Bona si gradinar, joburi de rezerva pe timp de criza

Joi, 21 Mai 2009, ora 08:20
1926 citiri
Bona si gradinar, joburi de rezerva pe timp de criza
Foto: bricoshop.ro

Persoanele care au fost disponibilizate si au nevoie urgenta de un loc de munca pot apela la solutia de rezerva, practicand meserii precum bona, gradinar, menajera sau sofer.

Astfel de slujbe pot constitui solutii de moment pentru cei care au fost dati afara si care vor sa-si gaseasca rapid serviciu. Avantajul este salariul convenabil, iar dezavantajul faptul ca esti la dispozitia patronului oricand va dori acesta, scrie Romania Libera.

"Sumele platite de catre companii difera si ele in functie de mai multi factori, insa media salariului pentru un program full-time - 8 ore/zi, 5 zile/saptamana - poate ajunge la 1.200 de lei/luna pentru o menajera si chiar si 3.000 de lei/luna pentru un sofer de protocol.

In afara acestor limite salariale maxime, majoritatea angajatorilor ofera intre 700 si 1.200 de lei/luna pentru cele doua posturi mentionate", a declarat, pentru Romania Libera, Monica Georgescu, consultant in cadrul companiei Lugera&Makler.

Joburile precum bona sau gradinar nu sunt insa atat de simple pe cat par. Mai avantajate sunt femeile care au ceva experienta de lucru cu copiii si care au absolvit cursuri de prim-ajutor. Familiile angajatoare vor uneori chiar ca dadacele sa aiba pregatire pedagogica, sa nu faca greseli de exprimare si sa stie o limba straina.

Salariile gradinarilor, care pot intre 1.000 si 2.500 de lei, difera in functie de gradul de pregatire al acestora. Mai avantajati sunt cei care au cunostinte de botanica.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#loc munca, #job de criza, #job gradinar, #job bona , #anunturi