Candidatul ideal trebuie sa aiba un CV mai "apretat"

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 09:38
3811 citiri
Candidatul ideal trebuie sa aiba un CV mai "apretat"
Foto: Guardian

In plina criza financiara, exigentele angajatorilor cresc direct proportional cu rata somajului. Candidatul trebuie sa se prezinte mai "apretat"si mai "pieptanat", iar CV-ul sau trebuie sa fie la fel.

Pentru a avea mai mult succes, candidatul trebuna sa cunoasca noile pretentii de pe piata, trucurile de criza si sa aiba grija la prezentarea propriilor performante, informeaza Jurnalul.

"In momentul de fata nu putem discuta decat despre o accentuare a competentelor care pot face diferentierea intre candidati. Unul dintre efectele crizei este cresterea concurentei pe posturile vacante publicate de angajatori", spune Roxana Timofte, PR Representative BestJobs.

Din continutul prezentarii candidatului nu trebuie sa lipseasca datele referitoare la competentele sale, astfel incat angajatorul sa-si poata da seama in ce masura acesta va putea ajuta compania in obtinerea unui profit cat mai mare, in cel mai scurt timp.

"Sigur ca sfaturile pe care le primea candidatul pana in octombrie anul trecut sunt inca valabile, dar li s-au adaugat si alte recomandari. Pentru mai multe sanse de succes, candidatul trebuie sa-si completeze CV-ul cu si mai mare atentie, sa dea dovada de mai multa seriozitate in tratarea sarcinilor de la job si in relatarea lor in CV, sa mearga la interviurile la care a fost convocat, iar acolo sa arate mai multa implicare si capacitate de autoevaluare", a spus Adriana Capraru, Brand Manager Myjob.

Din cauza crizei, incepatorii intampina foarte multe probleme. Un CV din care nu reiese un minimum de experienta nu are ce cauta pe masa angajatorului, chiar daca pretentiile salariale ale candidatului sunt foarte mici.

"CV-urile vor trebui sa reflecte cat mai bine competentele specificate in cerintele joburilor si/sau potentialul de dezvoltare. Nivelul asteptarilor salariale este mai mic, iar in CV este bine sa existe mentionata experienta, chiar daca este vorba numai de practica, internship sau voluntariata", explica Mirela Marinescu, Recruitment Director, APT Grup.

Pe langa CV si clasica scrisoare de intentie, candidatii pot apela si la alte "atuuri diferentiatoare", de exemplu, un site personal, un blog, un portofoliu online, pe care site-urile de recrutari le pun la dispozitia celor aflati in cautarea unui loc de munca.

"Myjob ofera gratuit o platforma de bloguri care sa-i ajute. Candidatii ar trebui sa fie mai atenti la construirea unui brand personal. E bine sa consulte un specialist pentru redactarea CV-ului si a scrisorii de intentie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#CV angajat interviu, #efecte criza financiara, #oferte locuri munca , #anunturi
Comentarii
M
M-Alone
rank 1
reclama mascata si povesti...