Care sunt cele mai potrivite joburi pentru femei?

Luni, 29 Martie 2010, ora 07:01
24835 citiri
Care sunt cele mai potrivite joburi pentru femei?

Rolul femeilor in societate si joburile pe care acestea si le aleg s-au schimbat major in ultimii cincizeci de ani.

Perioada in care femeile isi alegeau locuri de munca de tipul asistenta sau profesora a trecut. In prezent, femeile se axeaza foarte mult pe cariera, iar nivelul de pregatire este cu mult superior.

Studiile arata ca numarul femeilor care au studii specifice pentru domeniul in care lucreaza este mai mare decat cel al barbatilor. Conform statisticilor, raportul intre femeile si barbatii care au un nivel de pregatire corespunzator este de sase la patru.

Acest lucru insemna ca femeile au acum sansa sa lucreze si pe posturi care, alta data, erau acordate cu predilectie barbatilor, potrivit Life 123.

Cum cerintele privind locurile de munca s-au schimbat, iata cateva din joburile cele mai cautate in randul femeilor:

1. Farmacist. Acest job este, in prezent, mai frecvent in randul femeilor, iar drumul catre acest post presupune terminarea unor studii de specialitate. Acest loc de munca presupune interactiunea cu oamenii (in acest caz pacientii), acordarea de sfaturi si instructiuni medicale si presupune o munca continua de cercetare si informare in domeniu.

2. Consultant financiar. In aceasta perioada tumultoasa pentru economie, consilierii financiari sunt tot mai cautati. Femeile licentiate in finante pot ajuta la acoperirea cererii de astfel de specialisti.

3. Manager resurse umane. Rolul unei astfel de functii este de a crea si a pune in aplicare politica ce definesc cultura organizationala a companiei, ceea ce i se potriveste foare bine unei femei. Pentru acest job este nevoie de studii superioare in domeniul HR.

4. Analist IT. Domeniul IT in care pana de curand, barbatii detineau suprematia, incepe sa ofere tot mai multe oportunitati si pentru femei. Conform estimarilor, numarul de joburi in IT urmeaza sa creasca pana in 2016, deoarece intreprinderile continua sa creasca dependenta lor de solutii tehnologice.

5. Consilier vanzari. Rolul femeilor in vanzari este foarte important, deoarece se stie ca acestea sunt orientate spre oameni si comunicare. O cariera in domeniu nu incepe decat daca femeile au o diploma in marketing.

6.Consilier/asistent social. Aceste joburi presupun rezolvarea problemelor interpersonale, dar si consiliere de ordin profesional, vocational, social. Acest job necesita un minim de studii universitare in Asistenta Sociala.

7. Analist studii de piata. Marketingul este un domeniu in care femeile isi pot face simtita prezenta. O astfel de functie presupune analiza conditiilor de piata si un studiu pe obiceiurile de consum.

8. Cercetator in biologie. Posturile de tehnician sunt foarte bune pentru femei, care pot ajuta oamenii de stiinta in realizarea experimentelor si in cercetarile de profil.

9. Asistent radiologie. Potrivit statisticilor, numarul femeilor care opteaza pentru astfel de un job a crescut cu 11% fata de barbatii care solicita un astfel de loc de munca.

10. Terapeut. Acestia asista pacientii cu probleme fizice legate de circulatie si flexibilitate. Conform estimarilor, se preconizeaza o crestere cu peste 35%, pana in 2014, in acest domeniu.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#joburi femei, #loc munca femei, #pregatire femei , #anunturi