Cele mai previzibile intrebari la un interviu pentru angajare

Marti, 15 Iulie 2008, ora 10:50
12560 citiri
Cele mai previzibile intrebari la un interviu pentru angajare

Interviul pentru angajare pune semne de intrebare pentru multi. Intrebari precum "cum o sa fie? ce o sa ma intrebe? voi sti sa raspund pe placul angajatorului?" sunt dilema multora.

Inainte de a merge la un interviu, ar trebui sa te gandesti la intrebarile care iti vor fi puse. Raspunsurile depind de tipul de job pentru care aplici sau de compania in cauza, de aceea e bine sa iti revizuiesti raspunsurile inainte de fiecare interviu, scrie ejobs.ro.

Exista insa si intrebari standard, la care poti sa-ti pregatesti raspunsurile "de acasa".

Cea mai previzibila intrebare este "De ce iti doresti acest job?". Tot ce trebuie sa faci este sa accentueazi aspectele pozitive ale jobului pentru care aplici dar, in acelasi timp, nu te grabi sa mentionezi ce te deranjeaza la jobul tau prezent, sau mai rau, chiar la cel pentru care candidezi.

"De ce calitati crezi ca ai nevoie pentru acest job?" este urmatoarea intrebare pe lista. Reclama sau anuntul prin care compania a anuntat jobul s-ar putea sa te ajute un pic, dar ar trebui sa te gandesti ca si alte calitati ar putea fi cautate. Acestea ar putea fi capacitatea de a organiza si conduce o echipa, abilitati de comunicare, spirit de analiza.

La intrebarea "Cu ce poti sa contribui?", spune-i intervievatorului despre reusitele tale din trecut, de pe o pozitie asemanatoare, de altfel relevante si pentru jobul la care aplici.

"De ce vrei sa lucrezi pentru aceasta companie?" Evidentiaza aspectele pozitive ale deciziei tale si evita in totalitate motive de genul "mai multi bani sau un program de lucru mai scurt".

Sansa sa iti impresionezi intervievatorul prin cunostintele tale despre compania respectiva consta in raspunsul la intrebarea "Ce stii despre aceasta companie?". Ofera-i o imagine pe cat se poate de completa a produselor sau serviciilor pe care compania le ofera, cifrele de vanzari, noutatile din domeniu, clienti.

Daca vei fi intrebat "De ce ar trebui sa te angajam?", raspunsul la aceasta intrebare se va baza pe experienta si realizarile tale din trecut, care au legatura cu respectiva companie. Ai mai putea adauga faptul ca tu consideri ca ti se potriveste mult acel job si ai putea deasemenea sa ceri si parerea intervievatorului.

La intrebarea "Ce parere ai despre ultima companie pentru care ai lucrat?" mentioneaza doar aspectele pozitive si spune cum a fost o companie buna in care ai lucrat cu placere. Povesteste despre experienta pe care ai castigat-o acolo si despre felul in care te poate ajuta pentru acest job.

Daca angajatorul este curios "In ce mediu preferi sa lucrezi - intr-un mediu restrans sau unul mai mare?", adapteaza-ti raspunsul in functie de companie. Daca firma in care te afli e undeva intre restrans si mediu, spune-le ca apreciezi o atmosfera restransa si un spirit de echipa foarte dezvoltat, iar daca te afli intr-o companie mai mare, spune cum iti place stabilitatea unei companii dezvoltate. In orice caz, cel mai important este sa stii unde te afli.

Daca iti vei face "tema" inainte de un interviu, sansele tale de reusita pot fi mai mari. Mai raman insa intrebarile la care nu te astepti, intrebarile capcana, care se bazeaza pe spontaneitate. Practic, astfel se face diferenta intre potentialii angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
#angajare, #intrebari, #raspunsuri, #interviu, #job , #anunturi