Criza economica ar putea aduce 15 milioane de someri in Europa

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 17:20
1453 citiri
Criza economica ar putea aduce 15 milioane de someri in Europa
Foto: workforall.net

Aproximativ 15 milioane de angajati din Europa ar putea sa ramana fara un loc de munca, iar mii de companii ar putea intra in faliment.

Cel putin asa anticipeaza membrii Comitetului Economic si Social European care, impreuna cu presedintele presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au pus la punct un plan de amploare pentru a mentine locurile de munca si a readuce increderea pe pietele financiare, informeaza The Money Channel.

Lipsa de incredere cu care se confrunta sectorul bancar mondial duce in final la abandonarea investitiilor si cresterea somajului, spun membrii comitetului economic si social european.

"15 milioane de angajati se pot trezi intr-o dimineata si vor realiza ca au ramas fara loc de munca, 10 milioane de companii s-ar putea sa-si inceteze activitatea", a declarat Irini Pari, vicepresedintele CESE, citat de postul de televiziune.

O explicatie ar fi numarul mare de taxe colectate de pe urma unui angajat care obliga tot mai multe companii sa-si restranga activitatea, iar cele mai afectate sunt Intreprinderile Mici si Mijlocii care reprezinta aproximativ 90% din numarul companiilor din Uniunea Europeana.

"Trebuie sa scapam de toate documentele birocratice care costa foarte mult, sa nu mai punem atatea taxe pe procesul muncii. Trebuie sa investim banii pentru a ajuta companiile sa scape de toate aceste poveri administrative", mai spune Pari.

Bruxelles-ul a adoptat recent un plan de relansare economica estimat la 200 de miliarde de dolari. Banii vor veni, in cea mai mare parte de la statele membre, cu o contruibutie de aproximativ 1% din Produsul Intern Brut.

Proiectul va fi dezbatut la summit-ul Uniunii Europene din 11-12 decembrie de la Bruxelles, cand fiecare stat isi va prezenta propriul plan prin care intentioneaza sa investeasca acesti bani, dar numai sub monitorizarea atenta a organizatiilor europene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#criza economica, #15 milioane someri, #firme in faliment, #criza economica europa , #anunturi