Cu 16% mai multe locuri de munca pentru romanii din strainatate

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 16:23
1804 citiri
Cu 16% mai multe locuri de munca pentru romanii din strainatate

Numarul de locuri de munca pentru romanii care vor sa plece in straintate a crescut cu 16%, ajungand la 16.790, arata o analiza facuta pe anunturile facute pana pe 1 septembrie de Balaur.ro.

Dintre anunturi facute online, 2.068, reprezentand 12,32% din numarul total, sunt duplicate, adica aproximativ 1 din 8 anunturi este o copie a unui anunt mai vechi de pe acelasi site sau de pe alt site de joburi.

Din cele 73 de domenii de incadrare a ofertelor de locuri de munca, primele 20 de categorii cuprind 72% din totalul anunturilor publicate, informeaza Capital.

Daca timp de patru luni piata de locuri de munca online a scazut cu 62% (de la 28.018 anunturi in luna martie pana la 16.777 in luna iulie), numarul de anunturi pentru Romania a crescut cu 0,1% in luna august.

Cele mai mari cresteri au fost Publicitate/PR si Sanatate/Medicina, ambele crescand cu 22%. La popul opus, cele mai mari scaderi au fost inregistrate de Inginerie cu -6,5% si Productie cu -13%

Topul domeniilor cu cele mai multe locuri de munca se situeaza in continuare Vanzari/Comert, IT/Telecomunicatii si Finante/Contabilitate/Asigurari.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#munca straintate, #romani strainatate, #locuri munca , #anunturi