Cum sa castigi 1.000 de euro pe luna la terminarea facultatii?

Luni, 14 Iulie 2008, ora 11:20
5874 citiri
Cum sa castigi 1.000 de euro pe luna la terminarea facultatii?

Absolventii facultatilor de automatica si calculatoare, cibernetica, limbi straine rare sau finante-banci pot castiga 1.000 de euro net pe luna chiar de la primul job.

"Absolventii de cibernetica din ASE sau cei de la automatica din Politehnica pot sa castige fara probleme 1.000 de euro pe entry level.

Totusi, pentru a avea certitudinea unui salariu de 1.000 de euro, in general, un absolvent trebuie sa aiba o experienta de 2-3 ani, adica sa fi lucrat inca din facultate", declara Irina Stoian, HR manager al companiei de credite de consum Cetelem, citata de Ziarul Financiar.

Din cei 16.000 de studenti care termina Academia de Studii Economice (ASE) din Capitala in 2008, 1.400 sunt absolventi de cibernetica.

"Aproximativ 25-30% dintre absolventii ASE din ciclul de patru ani lucreaza inca din timpul facultatii. Absolventii de cibernetica isi gasesc destul de usor un loc de munca in companii de genul IBM sau Oracle si pornesc cu salarii de la 1.000-1.500 de euro", spune Gheorghe Rosca, rectorul ASE.

Producatorul de software Adobe este unul dintre angajatorii din IT&C care ofera un salariu de 1.000 de euro pentru studenti sau absolventi de facultate, informeaza o analiza facuta de Ziarul Financiar.

"Profitabilitatea" unor specializari in detrimentul altora este data de stadiul in care se afla piata fortei de munca la un moment dat.

In prezent, cele mai afectate de deficitul de personal sunt industria de IT&C, spre care se indreapta absolventii de automatica si calculatoare si cibernetica, cea de constructii si real estate - unde se cauta specialisti cu background in inginerie sau muncitori calificati, dar si centrele de servicii si outsourcing, care vaneaza absolventi de facultati de limbi straine rare.

Daca un vorbitor de limbi straine ca franceza, engleza sau italiana, care se angajeaza intr-un centru de outsourcing castiga intr-o prima faza in jur de 200 - 400 de euro, un tanar care stie finlandeza, olandeza sau japoneza poate ajunge la 1.000 de euro pe luna, mai informeaza Ziarul Financiar.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#salariu, #job, #absolventi, #facultate , #anunturi