Cunosterea unei limbi straine, avantaj la angajare

Miercuri, 06 August 2008, ora 11:48
2745 citiri
Cunosterea unei limbi straine, avantaj la angajare

Salariile cerute de tinerii care se afla la primul job au crescut in acest an cu aproape 30%, atingand valori cuprinse intre 400 si 500 de euro pe luna.

Daca anul trecut cereau intre 300 si 400 de euro, in functie de domeniul in care doreau sa se angajeze, in acest an pretentiile salariale au crescut proportional insa cu cerintele angajatorilor, care au tot mai multe pretentii.

"Pot sa spun ca in domeniul vanzarilor pretentiile au crescut cu aproape 100%. Acest lucru se intampla din cauza schimbarilor de strategie in impunerea targetului de vanzari, a lipsei fortei de munca si a migratiei de personal", a declarat pentru Adevarul Claudia Indreica, specialist HR.

Cei care cunosc germana sau limbile straine rare au salarii semnificativ mai mari decat media generala. Astfel, salariile in posturile de executie pot incepe de la 400-600 euro, iar cele din top management sunt intre 1.500-9.000 euro.

In primele sase luni ale anului in curs, numarul cererilor de recrutare s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut. Solicitarile au vizat in special pozitiile de top management, observandu-se o crestere de 67% fata de anul precedent, si cele de executie - cu 57 % mai mult fata de aceeasi perioada. Pentru aceste posturi este necesara insa cunoasterea a doua limbi straine.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#limba straina, #angajare, #salariu, #crestere , #anunturi