Furia exprimata la locul de munca ti-ar putea aduce avansarea

Luni, 02 Martie 2009, ora 14:14
1625 citiri
Furia exprimata la locul de munca ti-ar putea aduce avansarea
Foto: Daily Mail

A-ti elibera furia si nervii la locul de munca, mai degraba decat a-ti reprima frustrarile, poate se reprezinte un bun punct de pornire in ascensiunea in cariera, sustin psihiatrii.

Angajatii care aleg sa isi inabuse nemultumirile si frustrarile pot descoperi ca stagneaza in acelasi punct in carierele lor, fata de cei care isi elibereaza furiile si spun ceea ce gandesc, potrivit datelor unui studiu, citate de cotidianul britanic Daily Mail.

Insa, inainte de a lansa intr-o avalansa de rabufniri nervoase la birou, nu uita de sfatul cercetatorilor, potrivit caruia au un castig de pe urma acestor "revolte" doar cei care stiu sa isi exprime frustrarile cu tact si constructiv.

Psihiatrii de la Facultatea de Medicina a Universitatii Harvard au evaluat modalitatea in care au evoluat carierele profesionale a 824 de indivizi in ultimii 44 de ani, prin asumarea personalitatilor lor si cu ajutorul unor tactici recunoscute.

Cei care au fost tentati sa isi reprime frustrarile erau de cel putin trei ori mai inclinati sa admita ca au atins un punct mort in carierele lor profesionale. De asemenea, tot ei au admis ca o viata personala mai incarcata de dezamagiri.

Profesorul George Vaillant, care a condus studiul si cercetarile psihiatrilor, sustine ca in timp ce a te exprima la birou prin tipete, cu manie si suparare este distructiv, a invata sa iti exprimi furia stapanit, intr-un mod constructiv, poate sa ajute angajatii in toate domeniile vietii lor.

Studiul urmeaza unei alte cercetari care a scos la iveala faptul ca peste 55% dintre cei intervievati au afirmat ca un episod de exprimare a furiei are un efect benefic.

De asemenea, o treime dintre subiecti au mai declarat ca si confruntarile la locul de munca ii ajuta sa isi vada propriile lor greseli.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#frustrari, #nervi, #locul de munca, #exprimarea frustrarilor, #studii, #psihiatri , #anunturi