Joburi de care n-ai mai auzit, platite cum n-ai mai vazut

Vineri, 01 Ianuarie 2010, ora 18:04
8499 citiri
Joburi de care n-ai mai auzit, platite cum n-ai mai vazut
foto: Newsweek

Nu trebuie sa fii neaparat agent secret, om de stiinta sau dresor de crocodili pentru a impresiona prin caracterul exclusivist, misterios si extrem de satisfacator in plan material al jobului tau, de care n-a mai auzit nimeni.

Oportunitatile sunt nenumarate, chiar si in vremuri de criza, iar intotdeauna vor exista oameni care reusesc sa castige bani frumosi adaptandu-se rapid noilor realitati sau reinventand si transformand meserii banale in povesti de succes, scrie Newsweek.

O privire in viitor, nepretuita

Unii antreprenori ar face orice pentru a se asigura de viitorul succes al celor mai noi idei de afaceri, chiar daca asta inseamna ca trebuie sa renunte la cercetarile de piata conventionale in favoarea unor studii iesite din comun.

Chiar daca ghicitoarele nu le inspira prea mare incredere, acestia apeleaza totusi la serviciile futuristilor, oameni cu bagaje impresionante de cunostinte din cele mai diverse domenii, platiti regeste pentru a intui tendintele viitorului.

Angajam un hacker de treaba

Pentru a se apara de spargatorii de siteuri, companiile apeleaza la serviciile hackerilor etici, care doar testeaza nivelul de securitate al sistemelor informatice, fara a produce insa pagube ci din contra, pentru a depista bresele in aparare inaintea baietilor rai.

Desi a pornit ca o afacere secreta, la cererea discreta a companiilor si guvernelor exasperate de atacurile informatice, cererea tot mai mare a creat o nisa extrem de profitabila a acestor hackeri etici, platiti cu sume imense pentru a fi primii care depisteaza slabiciunile din sistem.

Dentist medico-legal

Nu este niciun secret ca medicina dentara genereaza venituri importante, in Occident dar si in Romania, insa o variatie macabra a acestei meserii banoase poate dubla castigurile practicantilor, daca acestia se incumeta sa-si puna cunostintele in slujba legii, ca experti criminalisti.

Principala lor sarcina este identificarea cadavrelor cu ajutorul aamprentelor dentare si realizarea unor expertize ce le vor servi procurorilor ca dovezi in timpul proceselor, de exemplul.

Cautator de mingi de golf

Golful a devenit tot mai popular in intreaga lume, echipamentele sunt scumpe iar nu toti jucatorii sunt la fel de talentati.

Pentru ca apele din jurul sau de pe suprafata terenurilor de golf au ajuns sa fie pline de mingi pierdute, intreprinzatorii au speculat imediat o noua posibilitate de afaceri si au trimis scafandri sa le recupereze, contra cost.

Cum intotdeauna va fi mai ieftin sa platesti pe cineva sa-ti aduca mingea, decat sa cumperi alta noua, cluburile platesc cu draga inima iar scafandrii prospera adunand in saci pretioasele resurse.

Recuperator de avioane

Desi a inchis multe afaceri, in intreaga lume, criza financiara a deschis totusi noi oportunitati in zone mai putin explorate care au inflorit insa din cauza recesiunii, cum ar fi si cel al recuperarii de creante.

Cand datoriile se ridica la ordinul milioanelor de euro iar banca trebuie sa-si recupereze banii confiscand un avion, apar in scena si recuperatori specializati in returnarea aeronavelor.

Acestia pot pilota in maxima siguranta orice tip de aeronava, de multe ori chiar cu gloante suierand pe deasupra capului, dar si veniturile sunt pe masura, acestia putand incasa zecii sau sute de mii de euro pentru fiecare interventie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#top joburi inedite, #meserii inedite, #recuperator avioane, #recuperator mingi golf , #anunturi