Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Locuri de munca pentru romani in institutiile europene

Luni, 08 Martie 2010, ora 13:34
1403 citiri
Locuri de munca pentru romani in institutiile europene
Foto: Monitorul de Suceava

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a anuntat duminica ca Oficiul European de Selectie a Personalului (EPSO) va lansa, pana la sfarsitul lunii martie 2010, procedura de selectie pentru functii de administratori din toate tarile membre ale Uniunii Europene.

Democrat liberalul a precizat ca aceste locuri de munca sunt disponibile si pentru romani, respectiv pentru cei specializati in administratie publica, resurse umane, economie si finante, legislatie, audit si statistica, informeaza Monitorul de Suceava.

Romanii care vor sa ocupe un post administrator au ca sarcini elaborarea politicilor si punerea in aplicare a legislatiei europene, efectuarea de analize si consilieri.

"Un administrator poate juca un rol esential in procesul legislativ si in cel bugetar al Uniunii Europene, poate coordona politicile economice sau de alt tip ale statelor membre. De asemenea, un administrator poate participa la negocieri cu tari terte sau poate reprezenta institutiile in cadrul forumurilor internationale", a declarat europarlamentarul PD-L.

Petre Luhan a precizat ca cei care sunt interesati de aceste functii se pot inscrie pe adresa de internet eu-careers.eu.

Candidatii vor participa la o preselectie care se va desfasura in doua etape, prima preselectie, care se sustine pe computer in tara de unde provine candidatul, si o etapa de evaluare la institutiile europene, respectiv Parlamentul European, Comisia Europeana sau Consiliul Europei.

Cei care vor sa ocupe aceste functii trebuie sa stie cel putin o limba de circulatie internationala, engleza, franceza sau germana.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#locuri munca institutie europeana, #administratie publica resurse umane, #finante legislatie audit statistica , #anunturi