Loviti de criza, managerii accepta salarii cu 30% mai mici

Luni, 06 Iulie 2009, ora 08:43
1892 citiri
Loviti de criza, managerii accepta salarii cu 30% mai mici
Foto: Bani si Afaceri

Loviti de valul crizei in Romania, managerii asteapta chiar si sase luni pana isi gasesc un loc de munca si sunt dispusi sa accepte un salariu cu 30% mai mic fata de ceea ce aveau la ultimul loc de munca. Mai mult, ei nu vor prime si bonusuri.

Favorizate de aceasta situatie, companiile profita pentru a-si inlocui managerii slabi cu altii mai performati si mai ieftini, informeaza Bussines Standard.

"Multe firme profita de criza pentru a-si inlocui o parte dintre manageri - fie pentru ca sunt slabi, fie prea scumpi - cu altii la fel de buni, insa mai ieftini cu minimum 30%, sau cu acelasi salariu, insa mult mai buni", afirma George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri locali.

Potrivit acestuia, chiar si cu pretentii salariale mai mici, timpul de asteptare pana la obtinerea unui nou job a crescut dramatic.

"Chiar si in cazul pretentiilor salariale mai mici, timpul scurs pana la gasirea unui nou job s-a lungit considerabil. O medie de cinci-sase luni, de exemplu, nu ar trebui sa mai mire pe nimeni", a mai spus Butunoiu.

In aceeasi perioada a anului trecut, majoritatea industriilor aveau deficit mare de personal, astfel ca relocarea unui manager fara o majorare salariala de 30-50% sau chiar o dublare de remuneratie era de neconceput.

In urma cu un an, piata era una a angajatului. Acesta nu se prezenta, de multe ori, la interviurile stabilite, iar atunci cand negocia, pretentiile sale erau exagerate, insa, de multe ori, acceptate de companie, din lipsa de altceva.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#criza manageri salariu, #manageri stau tusa, #manageri salariu mic , #anunturi