Ziare.com

Mii de muncitori straini au venit sa caute de lucru in Romania

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 12:59

   

Mii de muncitori straini au venit sa caute de lucru in Romania
Cateva mii de straini au venit in 2008 sa munceasca in Romania, cele mai cautate fiind slujbele in constructii, comert, banci sau in industrie.

Potrivit cifrelor furnizate de Oficiul Roman pentru Imigrari, in top se afla muncitorii turci, in numar de 3.500, care aleg sa lucreze in special pe santiere, informeaza RFI.

Ei sunt urmati indeaproape de 2.900 de lucratori chinezi, incadrati in special in sectorul industrial, mai ales in ramura textila.

Din zona spatiului est-sovietic au venit doar 880 de moldoveni si putin peste 280 de ucrainieni.

Alte cateva sute de muncitori straini au ajuns la noi din Bangladesh, Vietnam sau Filipine.

Pe de alta parte, in topul oraselor romanesti care importa cel mai mult forta de munca straina sunt Iasi, Constanta, Bacau, Galati sau Cluj, dar pe locul intai se afla Bucurestiul, care conduce detasat cu un numar de 5.700 de muncitori straini angajati.

Sindicatele romanesti nu sunt incantate de aceasta situatie, din cauza concurentei pe care strainii o fac muncitorilor autohtoni, care cer salarii mult mai mari.

Citeste mai multe despre muncitori straini Romania turci chinezi
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2623 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine ati venit in noua lume globala, unde un "om gata sa lucreze" ,cum zice

vacarul de la casa alba, trebuie cuplat cu un angajator (exploatator de mana ieftina de lucru, si insclavitor de oameni fara drepturi).
In traducere libera, orice om de oriunde din lume ar trebui sa poata concura pentru orice slujba...suna bine nu?
Consecinta?? Majoritatea serviciilor nu mai platesc nimic pentruca exista totdeauna unul in fundul lumii care ar lucra si mai ieftin.
Noua lume e un paradis pentru bogatasi si sefi de multi-nationale, nici nu ai fi crezut ca e asa de usor sa insclavesti populatiile globului. Ha!
Sigur ca principiul se aplica si in Romania, ca doar n-o sa plece Romanii la lucru peste tot in Europa si ei sa nu accepte pe nimeni din afara.
Cine vine la lucru la noi?
Desigur cei din tari mai sarace care nu stiu mai bine, ca desteptii sunt in Europa de Vest unde au coborat nivelele salariale odata ce au invadat piata cu mana de lucru "gata sa ia un salar mai mic" sau "gata de lucru".

 

Da cum?

Dar cum au putut intra in Romania, daca au venit mii ?

Cum si cu cine votam ?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor