Primul loc de munca? Afla ce trebuie si ce nu trebuie sa faci

Luni, 27 Iulie 2009, ora 12:23
2627 citiri
Primul loc de munca? Afla ce trebuie si ce nu trebuie sa faci
Foto: Telezone

Oamenii in varsta se poti trezi ca dupa multi ani de munca nu fac ceea ce le place sau ca ar fi trebuit sa faca alte lucruri pentru a atinge un alt stadiu al carierei.

Daca esti la inceputul carierei, ai grija la ceea ce faci si tine cont de toate sfaturile celor din jur.

Cere si ia in calcul feedback-ul, potrivit Buzzle. Feedback-ul te va ajuta foarte mult in cariera ta daca il iei in serios si iti imbunatatesti munca prin prisma sa.

Cere ajutorul. Nu ai cum sa cunosti tot de la inceput. Cere ajutorul mentorilor, prietenilor, sefilor sau informeaza-te de pe Internet, carti sau reviste de specialitate.

Gandeste-te la ceea ce faci bine si la ceea ce fac altii bine si apoi folositi-va de aceste atuuri. Fa in asa fel incat slabiciunile voastre sa para irelevante.

La un moment dat, vei avea parte de un esec. O sa fie foarte dureros, insa nu abandona si nu dramatiza, invata din greseli si incearca sa faci schimbari pe viitor. Intreaba-te ce poti face bine din ceea ce ai gresit.

Recunoaste cand gresesti. Iarta greselile celorlati. Gandeste-te si mobilizeaza-te in asa fel incat sa inveti din greseli.

Spune "multumesc". Poti scrie pe hartie sau sa trimiti e-mailuri de multumire. Oamenii isi vor aminti de tine cu placere.

Invata sa faci un raport sau un document intern. Nu vei putea comunica, daca nu vei putea scrie.

Invata sa faci o prezentare buna. In zilele noastre, acest lucru este o cerinta pentru orice angajat. Invata sa conduci o cercetare sau sa expui intr-un mod placut tema unei prezentari. Ajuta-ti seful si angajatorul sa aiba o imagine buna. Acest lucru isi va pune amprenta si asupra carierei tale.

Nu uita, in unele momente este bine sa nu spui nimic, afla care sunt acele momente. Nu discuta lucruri importante cu un client la telefon intr-un loc public. Nu barfi la locul de munca si pastreaza documentele "sensibile" intr-un loc sigur.

Cand primesti o sarcina, ai grija sa fie totul clar. Trebuie sa intelegi foarte clar ceea ce vrea seful tau de la tine. De asemenea, ai grija ca oamenii care lucreaza cu tine sa inteleaga ceea ce vrei de la ei.

Fa-ti obiceiul de a realiza o lista de verificare, care va ajuta ca munca sa decurga intr-un mod eficient. Vei dezvolta o reputatie pentru fiabilitate. Nu ai de unde sa afli cand apare ocazia de promovare, asa ca citeste, studiaza si asculta tot pentru a fi pregatit.

Fa-te cunoscut si apreciat prin excelenta nu prin faptul ca vrei sa atingi varful. Nu promite nimic daca nu esti sigur ca poti realiza acel lucru. Nimic nu distruge o cariera mai repede decat o reputatie de om neserios.

In fiecare zi, gandeste-te care este cel mai important lucru din ziua respetiva si fa-l. Cand nu esti sigur atunci cand trebuie sa iei o decizie, gandeste-te ce ar face omul pe care il admiri in viata.

Aminteste-ti ca o cariera se construieste in fiecare zi de munca, asa ca ai grija la fiecare pas pe care il faci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#primul loc munca, #sfaturi dezvoltare cariera, #sfaturi loc munca , #anunturi