Romanilor le-a crescut iar apetitul pentru munca in strainatate

Luni, 08 Februarie 2010, ora 17:19
2212 citiri
Romanilor le-a crescut iar apetitul pentru munca in strainatate
Foto: Myjob

Din ce in ce mai multi romani isi cauta un loc de munca in strainatate, in special in domenii precum IT&C, medicina, chimie si petrochimie.

Potrivit unui studiu al site-ului de recrutare Myjob, remis Ziare.com, interesul romanilor pentru joburile in strainatate a crescut de cinci sau chiar sase ori.

De asemenea, daca pana acum romanii se indreptau mai mult spre tari precum Italia, Spania sau Grecia, in prezent, ei se orienteaza spre state precum Germania, Franta, Olanda sau tarile nordice, pentru joburi care necesita un nivel ridicat de specializare si experienta.

In plus, s-a dublat numarul de oferte, dar si cererea pentru locuri de munca in domeniul petrolier, in tari din Orientul Mijlociu, precum Emiratele Arabe Unite, Oman si Qatar.

Nu in ultimul rand, s-au inmultit ofertele de locuri de munca pentru specialisti in Norvegia, Danemarca, Marea Britanie, Franta sau Germania, mai ales ca, in aceasta din urma, s-a liberalizat accesul la munca pentru persoanele cu studii tehnice sau academice superioare din orice stat al Uniunii Europene. Astfel, romanii nu mai au nevoie de permis de munca pentru aceasta tara, iar formalitatile din partea angajatorului sunt putine.

Cu toate aceastea, cele mai multe locuri de munca in strainatate sunt din domeniul turismului, agriculturii si comertului, urmate de domeniul medical si inginerie.

De cele mai multe ori, barbatii sunt cei care pleaca la munca in strainatate, in masura de 79%. De asemenea, peste 33% din cei care pleaca sunt tineri cu varste intre 23 si 30 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#locuri munca strainatate, #cautare job strainatate , #anunturi