Se cauta 2.000 de insotitori de zbor pentru Orientul Mijlociu

Marti, 03 Februarie 2009, ora 14:43
4781 citiri
Se cauta 2.000 de insotitori de zbor pentru Orientul Mijlociu

Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj va recruta anul acesta 2.000 de insotitori de zbor pentru sapte companii aeriene din Orientul Mijlociu.

Procesul de selectie va incepe de joi, 5 februarie, la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, iar pe data de 23 februarie persoanele care au trecut de triere se vor prezenta la interviu si alte teste alese de angajator, a declarat, marti, directorul executiv al institutiei, Daniel Don, citat de NewsIn.

"Vom incepe recrutarea pentru o prima companie, Gulf Air din Bahrein, care ne ofera, in prima faza de ofera 100 de locuri de munca. Practic noi in acest zile vom face o mica triere fata de conditiile pe care dansii le au, iar compania va trimite persoanelor selectate invitatia de a participa in data de 23 la restul testelor si la restul interviului.", a declarat Don in cadrul unei conferinte de presa de marti.

Acesta a mai spus ca Gulf Air sa poata angaja 100 de persoane, AJOFM Cluj va trebui sa recruteze cel putin 4-500 de persoane, avand in vedere conditiile serioase impuse insotitorilor de zbor. Acestea incep de la cunoasterea obligatorie a limbii engleze, varsta minima de 20 de ani si maxim 30, inaltimea minima de 1,62 m si maxim 2,14 m pe tocuri sau disponibilitate de detasare in Orientul Mijlociu.

Daniel Don a afirmat ca pe langa insotitori de zbor companiile aeriene vor sa angajeze si 100 de bucatari, aici cerintele fiind mai severe decat la insotitorii de zbor. Cei interesati trebuie sa fie peste 1.58 m, sa aiba o greutate normala, 5 ani de experienta intr-un hotel de 4 sau 5 stele, sa fie dispusi la teste HIV si antidrog si chiar sa nu aiba cicatrici sau tatuaje vizibile. Totodata, viitori bucatari ai liniilor aeriene din Orientul Mijlociu trebuie sa fie macar absolventi de liceu si nu doar sa vorbeasca, ci sa si scrie in engleza.

Toti cei interesati de locurile de munca oferite de companiile aeriene arabe trebuie sa poata inota singuri, fara ajutor, 50 de m.

In general beneficiile oferite de companii se refera la incheierea unui contract de munca pe perioada determinata de un an cu salariul minim net de 2.500 de dolari, plus diurne, asigurarea cazarii, transportului de la si la serviciu, a serviciilor medicale si 36 de zile de concediu pe an.

Cursurile de specializare pentru viitorii angajati vor fi efectuate de firma Meccti, probabil tot in Romania.

Daniel Don a afirmat ca in Cluj-Napoca exista destui absolventi de liceu si facultate pentru a putea oferi companiile forta de munca locala.

Cele sapte companii aeriene arabe au 176 de aeronave, potrivit lui Don. "Sunt 14 companii aeriene in Orientul Mijlociu si noi, minim pentru sapte, vom face aceasta recrutare.

S-ar putea sa facem si o recrutare pentru o companie de VIP din Orientul Mijlociu care s-a deschis recent, e vorba numai de nave foarte scumpe si de persponal bine pregatit si daca dansii sunt multumiti de activitatea noastra si de persoanele pe care le recomandam vor sa intram si pe o recrutare pentru o companie de VIP.", a mai spus Don. Companiile aeriene din Orientul Mijlociu mai fac recrutari si in Italia si Spania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#insotitori zbor romania, #anofm ocupare forte, #companii aeriene orientul , #anunturi