Targ in Bucuresti: 3.000 de joburi in strainatate in domeniul medical

Sambata, 20 Martie 2010, ora 13:50
5082 citiri
Targ in Bucuresti: 3.000 de joburi in strainatate in domeniul medical

Peste 3.000 de locuri de munca in strainatate, cu salarii intre 3.000 si 12.000 de euro, sunt oferite, sambata si duminica, in Capitala, la Targul International de Cariere Medicale.

Targul, ajuns la cea de-a VII-a editie, aduce romanilor locuri de munca din domeniul medical si farmaceutic in Europa - atat joburi permanente, cat si temporare, prin care se ofera flexibilitatea de a lucra una, doua sau trei saptamani pe luna pentru 2.000 de lire saptamanal (in Anglia).

Majoritatea expozantilor din cadrul targului sunt agenti de recrutare care au disponibile peste 3.000 de posturi in Marea Britanie, Irlanda, Franta, Belgia, Germania, Elvetia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Malta, Orientul Mijlociu si Indepartat.

Potrivit organizatorilor, sistemul medical de stat din Marea Britanie, prezent la Targul de cariere medicale prin cinci agentii de recrutare, se bazeaza din ce in ce mai mult pe recrutarea medicilor din Romania pentru suplimentarea locurilor disponibile in sistemul britanic.

Salariile oferite medicilor difera in functie de experienta si vechime - cele mai mici salarii oferite in cadrul targului sunt de 2.000 de euro pe luna, pentru posturi in Germania care se adreseaza medicilor tineri si proaspetilor absolventi. Medicii cu experienta, cei mai cautati, pot obtine salarii care ajung si la 12.000 de euro pe luna in Marea Britanie si tarile scandinave.

Printre specializarile medicale cele mai cautate se numara anestezia, medicina de urgenta, radiologia, medicina interna, chirurgia.

Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice, organizat de doua ori pe an de MedPharmCareers si Houston NPA, va ajunge pe 27 si 28 martie si la Cluj Napoca, iar pe 10 si 11 aprilie la Iasi.

Salariile mult mai mari decat cele din Romania reprezinta principalul motiv al exodului personalului medical in strainatate. In octombrie 2009, Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, de pilda, inregistra un deficit semnificativ de medici specialisti in anestezie, terapie intensiva, imagistica si dializa, dupa ce peste 60 de doctori au plecat, anul trecut, in strainatate, pentru lefuri mai mari, dupa cum a declarat, pentru NewsIn, directorul spitalului, dr. Mircea Beuran. "Numai din acest spital, in ultimii 10 ani, au plecat sute de doctori, din cauza salariilor mici", a mai spus Beuran.

Potrivit datelor Colegiului Medicilor din Romania, peste 1.400 de medici au solicitat in 2009 certificate pentru a putea lucra in strainatate, cele mai multe fiind eliberate pentru tari precum Franta, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, Germania, Belgia.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#targ joburi medici asistenti, #terg joburi strainatate , #anunturi