Tinerii bucuresteni nu accepta salarii mai mici de 1.000 de lei

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 16:57
1857 citiri
Tinerii bucuresteni nu accepta salarii mai mici de 1.000 de lei

Salariile cerute de absolventii de liceu firmelor din Bucuresti depasesc valoarea de 1.000 de lei, net, in timp ce tinerii cu studii superioare, aflati la prima slujba, solicita un salariu cuprins intre 1.200 si 1.400 de lei.

"Pe timpul verii, cererile de angajare cresc in Bucuresti cu aproape 30%, pentru ca firmele sunt nevoite sa-si acopere deficitul de forta de munca cauzat de plecarea studentilor in vacanta si de perioada concediilor", a precizat presedintele Patronatului Agentiilor Economici Acreditati pentru Ocupare si Plasarea Fortei de Munca, Roxana Prodan.

Cele mai mari probleme le au firmele din constructii, care se confrunta cu un deficit foarte mare de personal.

"Pentru a-si fideliza angajatii, acestea le ofera angajatilor, pe langa salariu, cazare si masa. Cel mai mic salariu primit de un muncitor din constructii, necalificat, este de 1.400 de lei", a spus Prodan.

Muncitorii necalificati care lucreaza in alte sectoare economice primesc lunar 800 de lei net, la care se adauga bonurile de masa. Un chelner sau un ospatar este angajat pe un salariu minim de noua sute de lei, iar un bucatar castiga lunar 2.500 de lei net.

O bona primeste lunar 1.600 de lei brut, la care se adauga diferite bonusuri si stimulente in functie de pregatire. Cel mai mici salarii din Capitala le au femeile de serviciu, care castiga intre 800 si 1.000 de lei brut.

In Constanta, un angajat va ajunge sa castige lunar un salariu mediu net de 1.752 de lei, in timp ce prahovenii vor fi platiti cu 1.749 de lei.

In topul oraselor cu cele mai mari salarii mai sunt Sibiu si Cluj.

Prognoza mai arata ca in Capitala salariile vor ramane cele mai ridicate, intrucat aici sunt aproape jumatate din investitiile straine si cele mai multe companii multinationale.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
#tineri, #Bucuresti, #salariu, #constructii, #bona, #pregatire , #anunturi