Topul salariilor la stat: castiguri medii de pana la 3.000 de euro pe luna

Miercuri, 18 Noiembrie 2009, ora 07:45
4768 citiri
Topul salariilor la stat: castiguri medii de pana la 3.000 de euro pe luna

In unele companii de stat, salariul mediu este de 5 sau chiar 7 ori mai mare decat salariul mediu pe economie.

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, angajatii din cel putin 15 companii de stat au castiguri lunare medii brute de peste 3.000 de lei (715 euro), aproape duble fata de salariul mediu pe economie, care este in prezent de 1.860 de lei (442 de euro).

Angajatii Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) se afla in topul castigurilor, cu un salariu mediu brut de 13.000 de lei pe luna (3.100 de euro).

In cadrul Metrorex, salariul mediu brut este de 3.600 de lei (857 de euro). Cu toate astea, salariatii au intrat in greva cerand lefuri mai mari.

In schimb, firmele din mediul privat au ajustat puternic costurile pentru a supravietui crizei economice, trimitand in somaj mai bine de 100.000 de oameni, inghetand sau chiar reducand salariile.

"Nu cred ca exista in sectorul privat nicaieri si in niciun domeniu un salariu mediu brut mai mare de 2.000 de euro. Poti intalni un asemenea salariu mediu in firmele care au doi-trei angajati, dar nici intr-un caz nu este o situatie de intalnit in companiile mari", spune Ana Glavce, manager de resurse umane al TNT Romania, unul din primii jucatori de pe piata de curierat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#top salarii companii stat, #salarii stat, #castig mediu companii stat , #anunturi