Topul salariilor managerilor din companiile de productie

Vineri, 02 Aprilie 2010, ora 08:47
4323 citiri
Topul salariilor managerilor din companiile de productie

Sefii de fabrica sunt managerii cu cele mai mari salarii in companiile care activeaza in zona de productie, ajungand in medie la 5.750 de euro.

Pe locul doi in topul castigurilor se afla executivii care ocupa pozitii de director financiar in fabrici, cu un salariu mediu lunar de 2.910 euro brut, urmati de directorii de productie, care incaseaza lunar salarii brute de 2.500 de euro, potrivit AIMS Human Capital Romania.

In ceea ce priveste cresterile salariale, cele mai mari, de 15%, au fost inregistrate la nivelul pozitiilor de director general (director de fabrica) si a celorlalti directori din prima linie de management.

Cele mai mici cresteri, de numai 6%, le-au avut specialistii cu studii superioare si muncitorii.

"Comparativ cu 2008, anul de rasfat maxim pentru angajatii romani, cand s-au inregistrat cresteri de salarii de 15 - 25%, in perioada urmatoare cresterile s-au redus dramatic. Industria automotive a fost printre cele mai afectate, cresterea medie constatata dupa analiza salariilor din cele 49 de companii ce au reprezentat aceasta industrie in 2010 fiind de 7% (cu 11% la directori si 5% la specialisti si muncitorii din productie)", explica Gynella Parfenie, senior consultant in cadrul AIMS Human Capital, pentru Ziarul Financiar.

Peste 90% din cele aproape 100 de companii de productie sunt multinationale cu unitati productive in Romania, iar jumatate dintre companiile participante sunt din automotive, celelalte provenind din industrii precum electrica si electronica, industrie grea, chimica si mase plastice sau industria lemnului si a mobilei.

Acelasi studiu arata ca managerii primesc masini de serviciu, cel mai adesea in valoare de 15.000 - 20.000 de euro, iar restul angajatilor au la dispozitie autobuzele companiei sau li se deconteaza abonamentele pentru transportul in comun sau bonurile de taxi pentru specialistii care fac ore suplimentare.

Estimairle AIMS arata ca in acest an salariile vor avansa cu 8%, ritm similar cu cel inregistrat anul trecut si cu cel estimat pentru 2011, ceea ce arata ca firmele dau dovada in continuare de moderatie atunci cand se gandesc la viitor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#salariu manageri, #salariu companii productie, #salariu executivi , #anunturi