Un roman din sase este mai prost platit decat anul trecut

Duminica, 07 Septembrie 2008, ora 23:10
1299 citiri
Un roman din sase este mai prost platit decat anul trecut

Doi din cinci romani sunt remunerati la fel sau chiar mai prost decat anul trecut, potrivit unui sondaj realizat pe un portal dedicat cautarii de locuri de munca.

Un sfert dintre romani (25,2%) sustin ca au salarii la fel ca anul trecut, iar 17,5% au declarat ca incaseaza lunar mai putini bani decat in august 2007, acestea sunt doar doua dintre concluziile cercetarii efectuate de BestJobs.

In acelasi timp, 57,3% din cei chestionati au declarat ca salariul lor a crescut in luna august 2008 fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar 21% spun ca venitul lor a crescut cu mai mult de o treime.

Din sondaj mai reiese faptul ca 16,5% din angajati beneficiaza de salarii cu cel mult 10% peste cele din anul precedent, iar 12,5% primesc cu 10-20% mai multi bani pe luna.

Sapte romani dintr-o suta au declarat ca salariul lor a crescut intre 20-30%, nivel apropiat de cresterea anuala de 25,8% inregistrata la nivelul economiei in intervalul iulie 2007-iulie 2008, potrivit Institutului National de Statistica.

"Cei care ar putea intra in categoria celor care spun ca le-a scazut salariul fata de anul trecut sunt angajatii multinationalelor, deoarece multe companii isi stabilesc cresteri salariale in functie de inflatie, la sfarsitul fiecarui an. Cum inflatia din acest an este mai mare decat anul trecut, este posibil ca angajati sa primeasca in termeni reali mai putini bani decat in 2007", a declarat Constantin Ferseta, manager marketing in cadrul companiei care administreaza site-ul, citat de NewsIn.

De asemenea, perceptia angajatilor ca salariile lor au scazut sau au ramas la fel, in august 2008 comparativ cu luna a opta a anului trecut, este afectata si de deprecierea leului in raport cu moneda unica europeana.

Cel mai mult au de suferit de pe urma devalorizarii leului din ultimul an acei angajati care si-au negociat salariile in moneda nationala.

"Cand se gandesc la salarii, oamenii au in vedere si inflatia, care este mai mare in acest an fata de 2007. Este posibil ca si acest motiv sa contribuie la perceptia multora dintre angajati ca salariile lor au scazut. Cei care resimt mai mult cresterea costului vietii sunt angajatii cu salariile mici din economie", a precizat Gabriel Biris, managing partner al firmei Biris Goran, mai scrie agentia de presa.

Sondajul BestJobs a fost efectuat in perioada 25 august - 26 august, pe un esantion reprezentativ de 1.022 persoane.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#angajati, #salarii, #sondaj, #diminuare, #stagnare , #anunturi