Unde sa lucrezi in Romania ca sa fii cel mai bine platit?

Marti, 05 August 2008, ora 19:24
4648 citiri
Unde sa lucrezi in Romania ca sa fii cel mai bine platit?

Persoanele care activeaza in domeniul intermedierilor financiare, personalul din industria aeriana si angajatii din sectorul productiei si furnizarii de energie sunt cei mai bine platiti romani, potrivit INS.

In top cinci mai figureaza salariatii din industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari si cei care lucreaza in fabricarea produselor din tutun.

Salariul mediu net lunar al personalului din domeniul "Intermedieri financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale caselor de pensii" s-a cifrat in iunie la 3.220 lei. In transporturile aeriene s-a castigat 3.162 lei/luna, iar in productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa castigul a fost de 2.489 lei/luna.

Veniturile salariale ale personalului din industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari au fost de 2.407 lei/luna, in timp ce angajatii din industria tutunului au primit salarii, in medie, cu un leu mai mici.

Iunie 2008 comparativ cu mai 2008, cele mai mari cresteri salariale, intre 11 si 15%, s-au raportat in activitatile: posta si telecomunicatii, silvicultura, productia si furnizarea de energie electrica si temica, gaze si apa, industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari.

In acelasi interval, cele mai mai mari pierderi salariale, intre 6 si 11,4%, au fost suportate de angajatii care activeaza in intermedieri financiare, in industria miniera, industria metalurgica, transporturi aeriene si industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#salariu mediu, #top 5, #cresteri salariale, #venituri , #anunturi