Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Castigam din ce in ce mai putin - vezi salariul mediu si cine a luat mai multi bani

Luni, 05 Iulie 2010, ora 10:29
4247 citiri
Castigam din ce in ce mai putin - vezi salariul mediu si cine a luat mai multi bani
Foto: ArhivaFoto.ro

Romanii au castigat mai putin in mai fata de aprilie. Salariul mediu nominal brut a scuzut cu 0,6 procente, in luna mai, fata de luna precedenta, ajungand la nivelul de 1.962 de lei.

De asemenea, castigul salarial mediu nominal net a scazut cu 8 lei, pana la nivelul de 1.428 de lei, potrivit Institutului National de Statistica.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (3.783 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (792 lei).

In mai, au existat cresteri salariale cu 11,4 la suta in fabricarea produselor din tutun, intre 5 si 10 la suta in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, activitati de servicii anexe extractiei, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, alte activitati extractive, si intre 3 si 5 la suta in depozitare si activitati auxiliare pentru transport, intermedieri financiare, industria metalurgica si transporturi aeriene.

In schimb, s-au inregistrat scaderi de 13,8 la suta in telecomunicatii, 12% in activitati auxiliare intermedierilor financiare, intre 6 si 10% in tranzactii imobiliare, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii, intre 2 si 4% in fabricarea altor produse din minerale nemetalice, captarea distributia apei, extractia carbunelui superior si inferior, fabricarea bauturilor, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, transporturi terestre si transporturi prin conducte, invatamant, fabricarea de mobila, colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#salariu mediu brut, #scadere salariu mediu , #bonusuri