8 moduri in care poti sa ai o atitudine pozitiva la locul de munca

Duminica, 29 Martie 2015, ora 19:52
12464 citiri
8 moduri in care poti sa ai o atitudine pozitiva la locul de munca
Foto: Hepta.ro

Petreci multe ore la munca, asa ca jobul poate deveni uneori stresant sau obositor. Insa exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a fi intr-o dispozitie mai buna.

Publicatia Times of India prezinta opt moduri in care poti gasi cel putin un strop de fericire la locul de munca.

Moduri total neinspirate in care oamenii au ales sa demisioneze

Mananca in oras

Poate ca ar trebui sa incerci sa iesi putin din rutina. Nu iti mai lua mancare de acasa si nu mai merge la cantina. Ia-ti cativa colegi si ia pranzul impreuna cu ei la un restaurant din apropierea biroului.

Si situatia inversa e valabila. Daca iesi intotdeauna in oras sa mananci, ia-ti o portie din mancarea gatita cu o seara in urma. E bine sa rupi putin traditia si sa faci si altceva din cand in cand. Mai mult, mancarea gustoasa si sanatoasa iti va da o stare de bine.

Fii optimist

Indiferent de natura si numarul problemelor pe care le ai la munca, ele nu vor disparea batand din palme. Trebuie sa fii optimist ca situatia se va imbunatati usor, dar sigur. Tocmai de aceea nu trebuie sa cazi in capcana gandirii negative.

Daca nu esti genul de persoana care sa fie mai mereu cu zambetul pe buze, atunci poti sa te prefaci. Cu timpul, acest optism fals se va transforma intr-unul real. Ai nevoie doar de putina practica.

Cele mai ciudate intrebari la interviul de angajare: "Batman sau Spiderman" sau "Descrie o culoare unui orb"

Schimba-ti atitudinea

Chiar daca iti urasti jobul, poti sa profiti la maximum de oportunitati. Gandeste-te cum poti sa iti imbunatatesti activitatea: incearca sa faci cat mai putine greseli si sa fii mai eficient. E de preferat ca de fiecare data cand pleci de la munca sa te gandesti ca ai facut ceva in ziua aceea care ti-a imbunatatit abilitatile, macar putin.

Fii prietenos cu colegii

O atmosfera de lucru prietenoasa face o mare diferenta. Daca esti rece si distant, colegii tai vor renunta la un moment dat sa te mai includa in orice fel de activitati extra (pranzul, pauza de tigara, chiar si o gluma). Nu zice nimeni sa mergi cu ei la cumparaturi sau la bere dupa program, daca nu iti face placere, dar trebui sa fii macar cordial.

Ia-ti pauze

Pauza e esentiala pentru buna desfasurare a muncii, pentru ca nimeni nu poate munci non-stop si sa dea randament 100%. Deci, de cate ori poti, ia pauze de cel mult 15 minute, timp in care sa te relaxezi. Citeste un banc, joaca-te pe telefonul mobil, asculta muzica sau trage un pui de somn (daca e permis). Toate aceste lucruri iti vor ridica moralul si vei fi mai motivat sa termini ce ai de facut.

Adolescentii de azi, angajatii de maine: De ce nu ii vor avea sefii la inima

Priveste partea plina a paharului

Sa tastezi furios, sa arunci cu telefonul sau sa trantesti alte lucruri te poate ajuta sa scapi de sentimentele negative, dar trebui sa vezi imaginea de ansamblu: pana la urma, ai un job, iar multi vor sa fie in locul tau. Deci, atunci cand esti nervos, ia-ti o pauza de 5 minute, iesi afara, respira adanc si tine minte ca pentru orice problema exista o solutie. Insa nu ai nevoie de ganduri negre care sa iti intunece judecata, altfel nu vei lua cele mai bune decizii.

Apara-ti drepturile

Nimanui nu ii place sa fie agresat sau foarte stresat la munca. Daca situatiile de acest gen dureaza de prea mult timp, ia atitudine si semnaleaza-le.

Cere feedback

Este important sa ceri feedback de la superiori. O buna comunicare si un simt al ratiunii (de ambele parti) te va ajuta sa iti dai seama mai bine ce vor angajatorii de la tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#fericire locul de munca, #fericit locul de munca, #zambet locul de munca , #cariera