Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

A inceput o cariera complet noua la 48 de ani si a devenit faimoasa

Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 06:44
9731 citiri
A inceput o cariera complet noua la 48 de ani si a devenit faimoasa
Foto: Facebook/Helen Downie (Unskilledworker)

Iti poti afla noi talente in orice moment de-a lungul vietii. O demonstreaza artista londoneza Helen Downie, care a descoperit pictura la 48 de ani si, fara niciun fel de pregatire in domeniu, a cunoscut faima internationala in mai putin de doi ani.

Putine intamplari din viata lui Helen Downie au prevestit viitoarea sa cariera. Exmatriculata la 15 ani pentru ca a refuzat sa-si schimbe mocasinii si haina de culoare roz aprins cu care venise la scoala, Downie a ajuns mai tarziu sa lucreze intr-o frizerie de langa Universitatea de Arte Creative din Epsom, unde discuta cu profesorii pe care ii tundea posibilitatea de a se inscrie la facultate.

Dar dupa ce a nascut primul copil la 20 de ani, urmat de alti trei, a abandonat ideea, scrie T: The New York Times Style Magazine.

Mai tarziu, a fost nevoita sa lupte cu cancerul si a urmat un tratament pentru dezintoxicare. Downie, care are acum 50 de ani, a inceput sa picteze aproape din intamplare. Regasea in aceasta activitate un sentiment de fericire pe care il cunoscuse demult, in copilarie, atunci cand desena, a povestit artista pentru Quartz.

Prima sa lucrare, realizata in urma cu doi ani, infatisa o fetita intr-un magazin cu dulciuri din Orvieto, Italia. A postat-o pe Instagram, la sugestia unui prieten de-al fiului sau, si 1.000 de oameni au inceput sa ii urmareasca contul, Unskilled Worker. In prezent o urmaresc peste 200.000 de persoane.

Printre ei se afla si Alessandro Michele, directorul de creatie al Gucci, care i-a deschis lui Downie usa spre succesul de care se bucura astazi. Michele a invitat-o pe artista sa ilustreze colectia Gucci Resort 2015 pentru expozitia No Longer/Not Yet de la Muzeul de Arta Minsheng din Shanghai, din octombrie 2015.

Foto: Facebook/Helen Downie (Unskilledworker)

"Am iubit intodeauna moda, dar nu m-am vazut niciodata pe mine insami ca pe un ilustrator de moda, deoarece picturile mele sunt portrete", spune Downie.

Insa moda joaca un rol important in lucrarile sale. Indiferent de ce infatiseaza, fie modele ale marilor case de moda, fie oameni obisnuiti, hainele si materialele sunt elemente centrale in picturile sale, iar reprezentarea culorilor, a modelelor si a texturilor sunt caracteristici ale stilului lui Downie, noteaza Quartz.

In general, realizeaza o pictura pe zi. "Nu pot dormi foarte bine pana nu sunt finalizate", sustine ea.

Recent descoperita sa pasiune este dovada ca ti se pot intampla lucruri suprinzatoare la orice varsta, considera Downie.

"Cand am inceput sa pictez eram foarte furioasa. Simteam ca nu voi recupera niciodata", marturiseste artista.

Dar perseverenta a inceput curand sa dea roade.

"Cu cat pictam mai mult, cu atat (picturile) deveneau mai bune", conchide Helen Downie.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#artista Londra Gucci, #Helen Downie picturi , #cariera