Au renuntat la serviciu inainte de 40 de ani si calatoresc in jurul lumii

Duminica, 05 Iulie 2015, ora 06:31
12981 citiri
Au renuntat la serviciu inainte de 40 de ani si calatoresc in jurul lumii
Foto: Go Curry Cracker

Pentru majoritatea oamenilor, sa renunti la serviciu cu mult inainte de a ajunge la senectute pare doar o fantezie.

Nu si pentru urmatoarele doua cupluri din SUA. Si-au lasat in urma joburile inainte de a implini 40 de ani pentru a-si trai viata asa cum isi doresc. Cum au reusit? Au economisit, au cheltuit rational si au preferat trairile in locul posesiunilor.

Imediat dupa absolvire, Jeremy a inceput sa lucreze la o firma de design pentru telefoane mobile. Pentru urmatorii patru sau cinci ani a muncit 80 de ore pe saptamana. Principala sa motivatie era aceea de a-si plati o datorie de 40.000 de dolari, cea mai mare parte reprezentand imprumuturile luate ca student, scrie Forbes.

Pentru a fi in rand cu lumea, si-a cumparat din salariul de 40.000 de dolari o masina noua si o casa cu trei dormitoare. Ulterior a ajuns sa castige mai mult si a continuat sa ia decizii asemanatoare. Trei ani mai tarziu, o prietena l-a convins sa-si ia pentru prima data un concediu indelungat, in Filipine. Dupa trei saptamani de scuba diving si bauturi tropicale, a inceput sa se intrebe cum ar putea trai asa in fiecare zi.

Si-a vandut casa, a inchiriat o locuinta mai aproape de birou si a inceput sa se deplaseze cu bicicleta, reusind astfel sa faca economii. La o conferinta din Beijing si-a cunoscut viitoarea sotie, Winnie, din Taiwan, care la randul ei economisea jumatate din salariu pentru a calatori. Impreuna, cei doi au ajuns sa economiseasca pana la 70% din veniturile lor.

In perioada in care Jeremy lucra, cea mai mare parte a salariului sau a fost depusa intr-un cont de economii si un cont de brokeraj, cuplul reusind sa traiasca doar din dividende si dobanzi. De asemenea, o parte din bani a mers catre un fond de pensii.

Si-au redus semnificativ cheltuielile, deplasandu-se pe jos sau cu bicicleta ori cumparand mancare direct de la fermieri, de exemplu.

Jeremy, care are acum 40 de ani, a renuntat la serviciu la 38 de ani, iar sotia sa, 36 de ani in prezent, la 33 de ani. Cei doi sunt independenti din punct de vedere financiar, calatoresc in jurul lumii si isi povestesc aventurile pe blogul GoCurryCracker.com.

Au calatorit in Mexic, Belize, Guatemala, SUA si au revenit in Mexic. De curand li s-a nascut primul copil, in Taiwan. Dupa ce acesta va implini sase luni, vor porni din nou la drum, spun ei.

Oamenii care isi traiesc visul de doua decenii

Billy si Akaisha Kaderli isi traiesc visul de mai bine de 20 de ani. Cei doi si-au parasit joburile in 1991, la varsta de 38 de ani. La vremea respectiva, detineau un restaurant, iar barbatul lucra, pe deasupra, la o firma de brokeraj din California.

Foto: Retire Early Lifestyle

Au decis sa renunte la tot si sa calatoreasca in jurul lumii, povestesc ei pe Next Avenue. Douazeci si patru de ani mai tarziu, cheltuiesc mai putin de 30.000 de dolari pe an, in timp ce hoinaresc prin SUA, America Centrala si Asia.

Nu au asigurari de sanatate in SUA, credite ipotecare, abonamente lunare pentru diverse utilitati, ori vreo "jucarie costisitoare", precum o barca, si traiesc din investitii, explica Akaisha Kaderli.

In ultimele doua decenii au locuit in Guatemala, SUA, Mexic, El Salvador, Australia, Noua Zeelanda, Vietnam si Thailanda.

Nu traiesc insa nici ca niste calugari: isi cumpara haine, netbook-uri, camere foto sau alte aparate digitate si, in general, profita la maximum de banii pe care ii cheltuiesc. Au scris doua carti despre stilul lor de viata si le ofera sfaturi celor interesati pe site-ul RetireEarlyLifestyle.com.

Cheia este simplitatea, mai spun Bill si Akaisha Kaderli: au descoperit ca experientele pe care le traiesc ii fac pe oameni mai fericiti decat lucrurile pe care le detin.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#renuntare job calatorii, #economii cheltuieli buget, #stil de viata , #cariera