Cat de bine ti-ai ales jobul? Domeniile cu cele mai mari salarii din Romania

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 08:32
30374 citiri
Cat de bine ti-ai ales jobul? Domeniile cu cele mai mari salarii din Romania
Foto: SmartDreamers

Cu toate ca, cel putin la nivel declarativ, aproape toti suntem tentanti sa inclinam spre un loc de munca in care facem doar ceea ce ne place, realitatea de multe ori ne obliga ca drumul pe care multi dintre noi il alegem sa fie, in mare masura, raportat la veniturile pe care le putem obtine.

Suntem tentati, asadar, sa sacrificam placerea de a face ce ne dorim ori sa influentam alegerile copiilor nostri pentru un fluturas de salariu mai atragator.

Joburi bune pentru care licenta este doar o hartie - TOP 5

Bineinteles, situatia ideala este ca inclinatiile pe care le avem sa coincida cu domeniile care aduc si cele mai mari salarii. Sa vedem care sunt acestea:

1. IT

Domeniul IT este, fara niciun dubiu, cel care conduce piata muncii din aproape toate punctele de vedere.

In conditiile in care tehnologia se dezvolta intr-un ritm ametitor, cu o viteza care nu iti lasa nici macar timpul necesar sa ramai cu gura cascata, IT-ul a devenit probabil principalul pion al locurilor de munca.

Pe langa salarii, care continua sa creasca, nici conditiile pe care companiile le ofera angajatilor in acest domeniu nu sunt de neglijat.

Programul flexibil, birourile inedite, beneficiile oferite in sprijinul relaxarii etc., toate acestea fac ca cei care lucreaza in IT sa fie cei mai cocolositi angajati.

In plus, marele avantaj este ca, daca vrei sa faci primii pasi intr-o companie de profil, tot ceea ce trebuie sa ai este pasiunea pentru partea tehnica.

Nici experienta ori facultatea nu sunt determinante, atata timp cat aptitudinile tale se ridica la nivelul asteptarilor. Mai mult, castigurile unui junior in acest domeniu sunt de multe ori mai mari decat ale unor oameni cu 20 de ani vechime, apropo de experienta.

2. Marketing

Chiar daca "boom-ul" generat pana nu demult si-a mai pierdut din efect, in sensul ca veniturile, in mod special, au parasit panta ascendenta pe care s-au aflat intr-un timp, marketingul ramane unul dintre cele mai vanate domenii in prezent.

Spre deosebire de IT, insa, cei care vor sa isi construiasca o cariera in marketing sunt nevoiti sa termine o facultate de profil.

Pastrand linia comparatiilor, si acesta e un domeniu care iti poate aduce un fluturas de salariu acceptabil inca de la inceput.

Mai mult, nu doar prezentul iti este, din punct de vedere financiar, asigurat. Odata ce anii trec si experienta ta devine relevanta, o pozitie de director de marketing poate insemna, in cifre, 3.000-4.000 euro lunar.

3. Medicina

Da, intr-adevar, salariile unor rezidenti nu sunt nici pe departe cele mai grozave. Comparati de cele mai multe ori cu profesorii, acestia cu greu se pot descurca cu cei 800-1.000 de lei pe care ii primesc lunar.

Este limpede ca fara sprijinul cuiva din familie sau al unei persoane apropiate care sa iti ofere siguranta financiara o buna perioada de timp sau sa iti deschida usile, este foarte greu de rezistat pana in momentul in care sa poti culege roadele muncii tale.

La fel de adevarat este si ca, daca ajungi in acel punct, recompensele sunt mai mult decat satisfacatoare, asa cum, de altfel, este si normal dupa atat de multi ani de eforturi.

Astfel, chirurgia plastica, ginecologia, stomatologia, dermatologia estetica, neurochirurgia sunt doar cateva dintre ramurile unde veniturile lunare pornesc de la 2.000 de euro si se opresc la 10-15.000 de euro, fara sa punem la socoteala situatiile de tipul "va rog, nu e nevoie".

4. Inginerie

Raportandu-ne la jobul de inginer auto, productia pe banda rulanta de automobile din intreaga Europa face din inginerie unul dintre cele mai bine platite domenii in prezent.

Totusi, chiar daca primii pasi in domeniu iti aduc, ca in cazul IT-ul, o suma lunara, in lei, care se invarte in jurul numarului 2.000, aici cresterea salariala se face, in cele mai multe dintre cazuri, destul de greoi.

In orice caz, situatia acestei cresteri foarte lente mai mult ca sigur se va schimba in viitor, odata cu automatizarea fabricilor, unde numarul de angajati va scadea brusc si inginerul automatist va deveni cu adevarat pionul principal o buna bucata de timp.

SmartDreamers este platforma de recrutare care simplifica legatura dintre companii si candidatii la joburi. Pe www.smartdreamers.com, tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani au sansa de a-si gasi locul de munca potrivit experientei si pregatirii lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#locuri munca salarii mari, #joburi bine platite , #cariera