Cei mai inteligenti oameni din lume: un paznic, un actor si un psihiatru, printre matematicieni

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 19:36
11627 citiri
Cei mai inteligenti oameni din lume: un paznic, un actor si un psihiatru, printre matematicieni
Foto: Arhiva

Cei mai inteligenti zece oameni din lume au un coeficient de inteligenta cu mult peste medie, respectiv de 91 - 110, si vin din domenii surprinzator de diverse. Daca unii dintre ei fac parte din grupuri de elita, altii provin din lumea actorilor sau chiar a barurilor de noapte.

10. James Woods - IQ de 180

James Woods este un actor de televiziune si teatru, castigand doua premii Emmy pentru performantele sale din filmele "Promise" si "My name is Bill W". De asemenea, el a fost actorul principal din serialul "Shark", potrivit CelebrityNetWorth. Pe langa actorie, Woods este si un cunoscut matematician. El a studiat la Institutul Tehnologic din Massachusetts inainte sa isi urmeze pasiunea pentru actorie.

9. Marilyn vos Savant - IQ de 190

Vos Savant este o cunoscuta editorialista a revistei Parade. Prin sectiunea "Ask Marrilyn", cititorii ii trimit acesteia intrebari dificile pe diverse subiecte, la care editorialista le raspunde intotdeauna. Coeficientul ei de inteligenta a fost recunoscut si de Cartea Recordurilor.

8. Kenneth Ferrell - IQ de 190

Kenneth Ferrell face parte din numeroase organizatii ale elitelor si din societati care se ocupa cu stabilirea IQ-urilor, precum Societatea GenerIQ, Societatea Epimethius sau Order of Imhotep. Pentru acesta, examenele pentru calcularea coeficientului de inteligenta sunt un hobby. El a creat mai multe astfel de teste, printre care examenul 12354 si QUINTIQ.

7. Garry Kasparov - IQ de 190

Kasparov este un jucator profesionist de sah din Rusia, care a devenit cel mai tanar campion mondial la sah pe cand avea doar 22 de ani. El l-a invins, in 1985, pe campionul de atunci, Anatoly Karpov, dupa o partida istovitoare. Kasparov a detinut titlul de campion pana in anul 1993.

6. Mislav Predavec - IQ de 192

Predavec este fondatorul si presedintele Societatii GenerIQ, o organizatie de elita din care fac parte unii dintre cei mai inteligenti oameni din lume. El este profesor de matematica si locuieste in capitala Croatiei, Zagreb. In plus, acesta detine si o companie de tranzactionare, fiind pasionat de muzica rock, in special de Pink Floyd, dar si de pictura.

5. Rick Rosner - IQ de 192

Daca ne uitam la CV-ul acestui tanar, nu am crede ca se numara printre cei mai inteligenti oameni din lume. El a lucrat timp de mai multi ani ca paznic intr-un bar, dar si ca ospatar. Mai mult, in trecut, Rosner a fost chiar stripper si a pozat nud. Ce il diferentiaza de alti oameni cu indeletniciri similare este coeficientul lui de inteligenta, de care s-a folosit intr-o emisiune "Vrei sa fii miliardar?".

4. Evangelos Katsioulis - IQ de 198

Evangelos Katsioulis este un psihiatru de nationalitate greaca, fiind premiat in mai multe domenii precum filosofie, tehnologia cercetarii medicale si psiho-farmacologie. Katsioulis este, de asemenea, un pictor excelent si un inotator foarte bun, fiind pasionat de calatorii.

3. Kim Ung Yong - IQ de 210

Sud-coreeanul are o inclinatie iesita din comun, atat pentru limbi straine, cat si pentru matematica. A rostit primele cuvinte cand avea numai sase luni, iar la trei ani putea citi in mai multe limbi, precum coreeana, japoneza, germana si engleza, dar si sa rezolve probleme de matematica. A scris doua volume de poezii si eseuri, iar NASA l-a chemat la studii in Statele Unite cand avea opt ani. A inceput sa lucreze pentru agentia spatiala cand era adolescent, insa s-a intors in Coreea de Sud, unde a lucrat in domeniul ingineriei civile si a publicat 90 de lucrari despre hidraulica.

2. Christopher Hirata - IQ de 225

La varsta de 13 ani, Hirata a uimit pe toata lumea dupa ce a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Fizica. Pana la 22 de ani, el si-a obtinut diploma de doctorat in cadrul prestigioasei Universitati Princeton, iar de atunci a lucrat pentru NASA, unde conduce proiecte referitoare la colonizarea planetei Marte.

1. Terrence Tao - IQ de 230

Tao (foto) este de profesie matematician, avand origini australiene si americane. La doar doi ani putea rezolva probleme de aritmetica, studiind matematica de liceu la varsta de noua ani. A obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de Matematica la 13 ani, iar apoi s-a specializat, printre altele, in domenii precum teoria analitica a numerelor sau ecuatii diferentiale cu derivate partiale. El a publicat, pana acum, 230 de lucrari de cercetare si preda de la 24 de ani la Universitatea Princeton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#oameni inteligenti, #cei mai inteligenti oameni, #coeficienta inteligenta, #top oameni inteligenti , #cariera