Ziare.com

Cum sa raspunzi la intrebarile standard de la un interviu

de Alina Bardas
Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 08:07

   

Cum sa raspunzi la intrebarile standard de la un interviu
Cu totii stim ca atunci cand mergem la un interviu de angajare ne vom lovi atat de intrebari incuietoare, cat si de intrebari considerate standard, pentru care angajatorul doreste sa auda un raspuns cu totul diferit decat cele primite pana acum.

Daca vrei sa ai mai multe sanse sa fii angajat, eHow iti prezinta cinci intrebari comune care iti pot fi puse si cum ar trebui sa raspunzi la fiecare din acestea, astfel incat sa spui ce vrea sa auda potentialul angajator.

1. Care sunt punctele tale forte ca angajat?

Pentru a raspunde in mod adecvat la aceasta intrebare, trebuie sa fii constient de punctele forte pe care le ai in urmatoarele domenii: personalitate, experienta si abilitati. Odata ce aceste informatii iti sunt cunoscute, vei putea sa le transformi in punctele forte care se cer pentru pozitia pentru care esti intervievat.

2. Care sunt slabiciunile tale?

Evident, nimanui nu ii place sa recunoasca ca are puncte slabe, mai ales in fata unui potential angajator. Deci, ce faci? Gaseste o trasatura a ta care este cel mai putin importanta in pozitia pe care o ai. Abtine-te de la raspunsuri precum cele ca esti un perfectionist sau un dependent de munca.

3. Cum actionezi cand trebuie sa iei decizii importante?

Daca esti intervievat pentru o functie inalta, care presupune sa ai subordonati, trebuie sa vezi daca este confortabil sa iei decizii finale. De asemenea, ia in considerare tipul de pozitie si companie. De exemplu, daca este o functie contabila la o institutie financiara, trebuie sa subliniezi faptul ca vei fi prudent atunci cand vei lua decizii importante.

4. Unde vrei sa fii peste cinci ani?

In niciun caz nu trebuie sa spui ca vrei sa fii deja retras din aceasta activitate. Este mai bine sa dai raspunsuri pozitive si simple, insa din care sa rezulte ambitie si perseverenta.

5. Care au fost cele mai mari realizari din cariera de pana acum?

Concentreaza-te pe realizarile care se refera direct la o pozitie deschisa. Vorbeste despre provocarile la care ai fost supus, la actiuni si la rezultatul final.

Ai simplificat procesele de productie? Ai conceput o modalitate de a creste satisfactia clientului? Ai primit laude din partea conducerii pentru eforturile tale? Modul in care vei raspunde la aceaste intrebari te vor distinge de alti solicitanti, doar daca raspunsul tau merge dincolo de responsabilitatile de baza de la locul de munca.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6205 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa fii cit mai scurt la raspuns si sa nu minti.

atunci ai sanse,...si bineinteles virsta este primordiala.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor