Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa-ti impresionezi seful la munca

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 07:02
8039 citiri
Cum sa-ti impresionezi seful la munca

Atunci cand ai un loc de munca bun, trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a-l pastra atat cat vrei, iar pentru asta trebuie sa ai o relatie buna cu seful tau.

Nu trebuie sa fiti cei mai buni amici, ci doar sa aiba incredere in tine si sa te aprecieze. Iata ce poti face in acest sens, conform Askmen:

Incearca sa fii mereu prezentabil la locul de munca

Conteaza foarte mult felul in care te prezinti, asa ca in fiecare zi, inainte sa pleci de acasa, uita-te in oglinda si incearca sa arati cat mai responsabil cu putinta.

Daca ai de tinut o prezentare, sub nicio forma nu poti sa apari in fata unor oameni importanti nebarbierit. Poti sa tii intr-un sertar de la birou un aparat electric de ras, un deodorant si un parfum. Nu uita sa ai unghiile curate si o respiratie proaspata.

Chiar daca ai avut o zi grea, nu dureaza mai mult de 5 minute sa te improspatezi putin.

Mergi la sala dimineata

Nu este nimic in neregula sa faci miscare, ba chiar este indicat. Mergi dimineata la sala de fitness si ai grija de corpul tau, dupa care fa un dus si mergi la birou. Cu siguranta toata lumea va privi cu ochi buni geanta ta de sport, inclusiv seful.

Va fi mandru ca are un angajat care isi impune diverse teluri, este serios si se tine de treaba chiar si pe plan personal.

Tine-ti seful informat

Indiferent de lucrurile pe care le ai de facut, nu uita sa iti tii seful informat. El nu trebuie sa afle doar concluzia, ci sa primeasca un feedback si pe parcurs.

Astfel, va vedea eforturile tale si, daca ceva nu iese asa cum ar trebui, nu va putea da vina pe tine, ci pur si simplu pe circumstantele nefavorabile.

Pune-ti niste carti si materiale educative pe birou

Niciodata cartile nu vor face o impresie proasta, ci din contra, iti vor da un plus de serozitate. Daca lucrezi la un proiect anume, ai grija sa ai pe birou materiale legate de domeniul cu pricina, care vor arata ca faci cercetari amanuntite, nu lucrezi de mantuiala.

Vorbeste ca seful tau

Asta nu inseamna sa ii imiti vocea, ci sa fii atent cum ii place lui sa comunice si sa procedezi in concordanta cu asta. Daca el prefera sa comunice prin email, fa si tu la fel. Daca el vine la tine la birou cand vrea sa iti comunice ceva, trebuie sa intelegi ca ii plac discutiile fata in fata.

Cand nu esti de acord cu ceva, fii diplomat

Bineinteles ca nu poti sa fii de acord cu seful tau in toate privintele si nici nu este indicat sa ascunzi momentele in care nu esti in deplin acord cu el. Trebuie doar sa dai dovada de diplomatie maxima atunci cand iti exprimi un punct de vedere diferit de al lui.

Incearca sa nu fii extrem de vehement si sa ii spui ca te gandesti si la varianta propusa de el, caci din doua idei combinate iese una mai buna.

Tine-ti promisiunile si, din cand in cand, ofera chiar mai mult

Daca vrei sa primesti maximum de incredere posibil, trebuie sa nu lasi loc de indoiala prin comportamentul tau.

Nu numai ca trebuie sa-ti indeplinesti responsabilitatile perfect, dar mai trebuie sa faci din cand in cand si ceva in plus. Astfel seful va vedea ca iti depasesti limitele si probabil se va gandi la o promovare.

Fii mereu putin mai devreme la munca

Nu numai ca nu este indicat sa intarzii, dar incearca sa nu fii nici la fix la birou. 10-15 minute petrecute in plus la birou ii vor face pe oameni sa aiba o impresie foarte buna despre tine si vei fi pe deplin inteles daca o data se intampla sa nu ajungi la timp.

In plus, daca pleci de acasa cu 30 de minute mai devreme, nu vei mai sta stresat in trafic si chiar daca este aglomerat, te vei relaxa ascultand muzica si vei ajunge la birou bine dispus.

Arata-i niste statistici

Orice afacerist adora cifrele, asa ca din cand in cand poti sa faci cate un studiu asupra activitatii firmei si sa il prezinti sefului tau, cu eventuale idei de imbunatatire a activitatii.

Ofera informatii noi, bune pentru dezvoltare

Trebuie sa fii intotdeauna in pas cu noutatile si sa poti oferi idei care sa ajute firma sa evolueze si sa se dezvolte.

Daca ceva rau s-a intamplat in firma, de asemenea, trebuie sa fii tu primul care sa ii spuna. Impreuna veti reusi sa remediati situatia. Daca aude de la alte persoane, insa, va crede ca i-ai ascuns ceva si ca nu esti demn de incredere.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#relatie buna sef sfaturi, #relatie buna sef idei, #comportament angajat bun, #sfaturi impresie buna serviciu , #cariera
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Cum sa-ti impresionezi seful la munca?!