De ce criterii tin cont romanii in alegerea unui loc de munca?

Vineri, 30 Septembrie 2011, ora 00:06
3906 citiri
De ce criterii tin cont romanii in alegerea unui loc de munca?

Viitorii angajati tin cont, in alegerea unui loc de munca, de criterii precum nivelul salarial, siguranta sau stabilitatea locului de munca si oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala, potrivit un studiu al Mercury Research.

Acelasi studiu mai arata ca, dintre toate criteriile, nivelul salarial intruneste un scor de peste 16 puncte (media la nivelul tuturor atributelor enumerate este de aproape 7 puncte), urmat de siguranta sau stabilitatea locului de munca si oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala (10 puncte fiecare), conform Mediafax.

Nivelul beneficiilor extra-salariale, mediul de lucru, echilibru intre viata personala si cea profesionala, relatia buna cu superiorul sau managementul sunt, de asemenea, criterii luate in calcul.

Potentialii angajati nu tin cont daca firma se implica in programe de responsabilitate sociala sau daca fabrica produse pe care potentialul angajat le foloseste.

Totodata, studiul releva si ca tinerii putin educati si neexperimentati se vad angajati ca vanzatori in magazine din comertul modern, barbatii sunt cei mai atrasi de companiile din domeniul auto, specialistii in marketing rezoneaza mai mult cu companiile din FMCG. In schimb, pentru persoanele cu experienta si educatie este atractiv domeniul energie si utilitati.

Studentii fara experienta sunt de parere ca sectorul IT ofera un start promitator in cariera, personalul de vanzari cu experienta se intereseaza mai mult de companiile farmaceutice, iar pentru cei la inceputul carierei companiile multinationale sunt o promisiune de dezvoltare profesionala.

In randul femeilor, un stimulent important sunt tichetele de vacanta, in timp ce tichetele de masa sunt importante pentru muncitori si cei cu educatie medie.

In randul managerilor, dorinta cea mai mare este ca angajatorul sa le puna la dispozitie masina de serviciu. Persoanele peste 36 de ani si mai ales femeile vor ca angajatorul sa le ofere servicii medicale private, in timp ce cei in curs de dobandire de noi abilitati isi doresc schimbarea locului de munca.

La studiul realizat in perioada aprilie-iunie 2011 au participat 1.778 respondenti din Bucuresti, cu varste cuprinse intre 19 si 45 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#algere job, #criterii job, #loc munca alegere , #cariera