Moduri total neinspirate in care oamenii au ales sa demisioneze

Duminica, 08 Martie 2015, ora 17:48
6582 citiri
Moduri total neinspirate in care oamenii au ales sa demisioneze

Daca iti urasti jobul, probabil ca nu de putine ori visezi cu ochii deschisi la momentul in care, intr-un mod cat se poate de spectaculos, anunti ca demisionezi.

Insa o demonstratie de lipsa de profesionalism si de tact nu este cea mai buna miscare pe care o poti face pentru cariera ta, atrag atentia expertii. Ecourile unei usi trantite trec dincolo de peretii biroului din care tocmai ai iesit.

Cu toate acestea, sunt multi cei care aleg cai mai putin inspirate sau chiar bizare de a renunta la un job.

Compania de servicii de personal OfficeTeam a chestionat mai multi manageri de resurse umane cu privire la situatii de acest gen la care au fost martori sau de care au auzit in ultimul timp, potrivit Fortune.

Potrivit raspunsurilor primite, unii oameni au dat dovada de creativitate. Astfel, un angajat a facut o prajitura pe care si-a scris cererea, iar altul a tinut sa fie acompaniat de o fanfara in momentul anuntului.

Altii au ales sa dea vestea in scris - pe un post-it sau chiar pe o caramida aruncata apoi pe fereastra.

Cei mai multi au preferat sa nu faca risipa de cuvinte. De exemplu, un angajat a aruncat o cana cu cafea si a plecat pur si simplu, in timp ce altii, care au anuntat ca merg la masa, la cumparaturi sau doar la toaleta, au disparut fara urma.

Un alt angajat a iesit din mijlocul unei sedinte fara nicio explicatie.

In alte cazuri, un coleg, sotia sau chiar parintii au fost cei care au fost nevoiti sa-i dea sefului vestea.

Unii oameni s-au laudat in fata colegilor ca este ultima lor zi in acel loc sau si-au anuntat demisia pe Facebook, dar au omis sa il informeze si pe angajator.

"Modul in care parasesti un loc de munca poate lasa o impresie de lunga durata", a afirmat directorul executiv al OfficeTeam, Robert Hosking. Potrivit managerilor de resurse umane chestionati in cadrul sondajul, felul in care o persoana alege sa demisioneze ii poate afecta in viitor oportunitatile privind cariera. Vorba circula cu usurinta in mediile profesionale.

Cum demisionezi intr-un mod profesionist?

Indiferent de motivele care stau la baza deciziei de a demisiona, expertii recomanda sa iei in calcul preavizul, de doua saptamani sau chiar mai mult, daca este posibil, pentru a facilita pe cat posibil tranzitia, noteaza Harvard Business Review.

De asemenea, colaboreaza cu seful tau pentru a gasi cea mai buna cale de a valorifica zilele de lucru ramase si pentru a finaliza proiectele deja demarate. Lasa totul in ordine in urma ta.

Nu in utimul rand, fii recunoscator pentru ce ai invatat in cadrul jobului pe care il parasesti.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#demisie job, #sfaturi demisie , #cariera