Obiceiuri la serviciu care ii fac pe colegi sa te urasca

Sambata, 18 Aprilie 2015, ora 18:05
12242 citiri
Obiceiuri la serviciu care ii fac pe colegi sa te urasca

Fiecare dintre noi are la birou acea persoana care pur si simplu enerveaza pe toata lumea.

Multi angajati isi fac griji sa nu faca greseli colosale la locul de munca, insa, de fapt, obiceiurile care par insignifiante sunt cele mai suparatoare, scrie BBC Capital.

Unii dintre acesti colegi de birou isi invata lectia doar dupa ce enerveaza persoanele din jur foarte tare, iar ele nu mai rezista si ii spun, insa altii nu isi dau seama niciodata cat sunt de iritanti.

7 lucruri pe care nu trebuie sa le discuti cu colegii

"Indiferent cat de talentat esti sau cat de multe ai realizat, sunt unele obiceiuri care pot schimba instant modul in care te privesc cei din jur si te pot pune intr-o lumina negativa care nu te va parasi niciodata", sustine Travis Bradberry, presedintele firmei de consultanta TalentSmart.

Acesta a enumerat cateva dintre micile greseli enervante si a explicat de ce ii deranjeaza atat de mult pe colegi.

"Tradarea este una dintre ele. Sa-ti injunghi colegii pe la spate, intentionat sau nu, va genera cu siguranta un conflict la locul de munca. Una dintre cele mai frecvente astfel de erori este sa treci peste autoritatea cuiva pentru a rezolva o problema. Oamenii de obicei apeleaza la aceasta varianta din dorinta de a evita un conflict, insa ajung sa creeze o disputa si mai mare imediat ce persoana respectiva simte lama cutitului", a lamurit Bradberry.

Un alt obicei de evitat la serviciu este barfa, pentru ca imaginea ta are enorm de suferit daca te lasi purtat de val si incepi sa spui tot felul de lucruri despre alti oameni.

Ce este de facut cand barfele de la serviciu te vizeaza

"Daca discuti despre greselile sau ghinionul unor colegi, ii vei face pe acestia sa se simta prost in momentul in care barfa va ajunge la urechile lor, insa tu vei fi vazut de atunci incolo ca o persoana dusmanoasa, de fiecare data cand cineva va sta de vorba cu tine", a subliniat specialistul.

Totodata, este suparator sa spui ca iti detesti jobul si sa te plangi mereu de sarcinile pe care le ai de indeplinit.

"Ultimul lucru pe care cineva vrea sa il auda la birou este ca un coleg isi uraste jobul. Daca te porti asa nu faci decat sa aduci moralul echipei tale la pamant. In plus, sefii afla imediat cine trage echipa in jos si intotdeauna stiu ca alti candidati entuziasti asteapta dupa colt sa iti ocupe postul", a precizat Bradberry.

Te simti exclus la locul de munca? Expertii iti spun cum sa te integrezi

De asemenea, nu e prea placut sa aduci la munca alimente cu mirosuri puternice. "Daca nu lucrezi pe o nava de pescuit, colegii tai nu se vor bucura prea tare cand vei face toata incaperea sa miroasa ca un pescador. Regula generala in privinta mancarii este ca orice aliment al carui miros trece de usa de la bucatarie trebuie lasat acasa", mentioneaza expertul.

Un alt obicei suparator este sa spui minciuni. Foarte multe au la baza intentii bune, pentru a te proteja pe tine sau pe alticineva, insa minciunile au tendinta de a se raspandi repede si de a capata proportii mai mari, asa ca toata lumea va afla pana la urma ca nu ai spus adevarul si nu iti va da sansa sa te justifici, mai sustine Bradberry.

Cum sa ne facem viata mai frumoasa la serviciu

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#greseli serviciu, #greseli birou, #greseli job, #obiceiuri serviciu, #obiceiuri enervante munca, #probleme serviciu , #cariera