Platit sa se joace pe calculator - Ce inseamna cu adevarat "jobul de vis" al unui game tester

Duminica, 14 Iunie 2015, ora 18:40
8246 citiri
Platit sa se joace pe calculator - Ce inseamna cu adevarat "jobul de vis" al unui game tester

Jobul de game tester pare de vis pentru cei pasionati de jocuri pe calculator. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa, iar slujba nu este deloc o joaca, marturiseste un veteran din industrie.

Pentru a avea succes in calitate de Quality Assurance Tester in industria jocurilor video trebuie sa iti iei jobul in serios si sa te ridici la nivelul asteptarilor, a scris pe site-ul Reddit o persoana care detine o astfel de pozitie de zece ani, potrivit Business Insider.

Game testerul, care foloseste numele de utilizator HigherCalibur, spune ca a lucrat de-a lungul timpului pentru mai multe companii.

Majoritatea oamenilor considera ca cei care testeaza jocuri video nu fac decat sa se joace, pur si simplu, toata ziua, insa aceasta perceptie este gresita, sustine HigherCalibur.

"Desi lucrez la jocuri video toata ziua, cu siguranta nu le joc ca o persoana obisnuita", spune el. Obiectivul sau este este sa analizeze fiecare detaliu al jocului si sa identifice si sa raporteze eventualele hibe.

"De asemenea, nu testez jocul in sine toata ziua. Am intalniri la care trebuie sa particip, e-mailuri pe care trebuie sa le trimit si la care trebuie sa raspund, defecte pe care trebuie sa le raportez", a precizat utilizatorul Reddit.

In general, desfasoara toate acele activitati de birou obisnuite, cu particularitatea ca locul in care lucreaza este o companie care produce jocuri video.

La inceputul zilei de lucru verifica daca programatorii au rezolvat problemele semnalate anterior. Apoi lucreaza la orice parte a jocului care trebuie verificata cu prioritate. Sarcinile sale sunt stabilite de obicei de echipa de productie, care administreaza si supravegheaza proiectul.

In timpul testarii propriu-zise, orice eroare identificata este notata si trimisa celor responsabili pentru aspectul sesizat, care pot face parte din departamentul de programare, din cel de design etc.

De ce aptitudini ai nevoie pentru a avea succes in industrie

Capacitatea de a-ti mentine calmul in situatii frustrante este esentiala in aceasta activitate, considera HigherCalibur. De asemenea, trebuie sa fii o persoana sceptica si analitica. "Daca cineva iti spune ca ceva functioneaza, verifica oricum", recomanda el.

Totodata, este important sa ai o gandire flexibila, dar si sa fii capabil sa comunici cu diferite tipuri de persoane.

Salariile sunt in general destul de mici. Acolo unde locuieste el, game testerii sunt platiti cu aproximativ 16 dolari pana la 18 dolari pe ora. In cazul incepatorilor, salariile pornesc in cele mai multe cazuri de la 10 dolari pe ora.

Ziarul Financiar scria anul trecut ca, in Romania, salariul unui game tester porneste de la 250-300 de euro net pe luna.

"Quality Assurance este un punct de pornire bun, insa nu este o cariera. Trebuie sa te gandesti la ce isi doresti sa faci in industrie si sa faci ceva pentru a ajunge acolo", indeamna HigherCalibur.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#game tester job, #loc munca jocuri calculator , #cariera