Povestea incredibila a lui Ruth Porat, directorul financiar al Google

Sambata, 20 August 2016, ora 08:46
10372 citiri
Povestea incredibila a lui Ruth Porat, directorul financiar al Google
Foto: Google Careers

Inainte ca Ruth Porat sa devina directorul financiar (CFO) al Google, in martie 2015, era "cea mai puternica femeie de pe Wall Street".

Acum, ea si-a castigat acelasi titlu in lumea tehnologiei, pentru ca Google a avut doar de castigat de pe urma ei, relateaza Business Insider.

Deci, cine este Ruth Porat si cum a ajuns ceea ce este astazi? Povestea incepe in Marea Britanie, unde Frieda si Dan Porat au avut cel de-al doilea copil, Ruth, in 1957.

Cei doi s-au cunoscut in anii 1940 in Palestina, unde Frieda locuia si unde Dan a fost "debarcat" din armata britanica, dupa ce a luptat in cel de-Al Doilea Razboi Mondial (Dan s-a nascut in Ucraina de astazi, iar intreaga sa familie a fost ucisa in Holocaust).

Familia s-a mutat in Boston, SUA, cand Ruth avea doi ani, pentru ca tatal sau sa poata lucra la Harvard. Trei ani mai tarziu, familia a plecat in California. Mama lui Ruth Porat era psiholog, iar tatal - fizician.

Vazand ca mama sa a reusit sa aiba si o cariera, si o familie unita, a inspirat-o pe Ruth Porat. Intre timp, tatal a vrut ca Ruth si sora sa mai mica sa se descurce la fel de bine la matematica si la stiinte precum fratele lor mai mare.

Extrem de muncitoare, Ruth a obtinut diplome de la Stanford, Wharton School si London School of Economics. Primul sau job de dupa facultate a fost la Morgan Stanley.

A lucrat aici aproape intreaga sa cariera inainte de Google, cu exceptia a trei ani in care s-a aflat la Smith Barney.

Fiind atat de dedicata muncii sale, Ruth Porat s-a ocupat de afaceri chiar si in momentul in care il aducea pe lume pe primul sau fiu, vorbind la telefon cu partenerii, din sala de nasteri. De asemenea, a condus o sedinta a board-ului director in timp ce statea culcata pe o masa, pentru ca avea probleme cu spatele, potrivit New York Times.

A invins cancerul

Ruth Porat a avut cancer la san in 2001, care a revenit doi ani mai tarziu, insa a muncit in tot acest timp si a reusit sa invinga boala. "Pentru mine, faptul ca mergeam la munca insemna ca inca imi controlam viata. Boala nu ma definea. Si in multe privinte munca ma ajuta sa fiu sanatoasa", a declarat ea pentru Big Think.

"Lectia mea din acea experienta ingrozitoare este ca, daca vrei sa faci ceva, atunci fa-o. Cel mai rau lucru care se poate intampla este sa nu-ti iasa sau sa nu-ti iasa prea bine", a spus Porat.

Ea a incercat intotdeauna sa impace viata personala cu cea profesionala, iar cea mai grea perioada a fost in timpul crizei financiare, cand era consilier pentru Trezoreria Statelor Unite.

Ruth Porat a declarat pentru Politico ca ocazional lucra si noaptea si venea acasa doar sa faca dus. Spune ca munca sa pentru Trezoreria SUA a fost "cel mai important rol" pe care l-a jucat ca bancher.

Cand a venit la Google, compania a recompensat-o consistent, cu un salariu anual de 650.000 de dolari pe an, un bonus de cinci milioane de dolari, un bonus de nou angajat in valoare de 25 de milioane de dolari si un bonus de 40 de milioane de dolari o data la doi ani.

Google a aflat cat de greu este sa "furi" un director de pe Wall Street - va plati zeci de milioane de dolari

Presa a scris ca in luna septembrie a anului trecut, Porat a platit 30 de milioane de dolari pentru o casa monument-istoric in Palo Alto.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#poveste director financiar Google, #poveste CFO Google, #poveste Ruth Porat , #cariera