Proaspat angajata in Silicon Valley la 91 de ani. Jobul de vis, la orice varsta

Luni, 13 Aprilie 2015, ora 22:19
9747 citiri
Proaspat angajata in Silicon Valley la 91 de ani. Jobul de vis, la orice varsta
Foto: Facebook/IDEO

Nu este niciodata prea tarziu sa iti urmezi vocatia sau sa te dedici unui nou domeniu profesional. Enuntul nu este parte a unui discurs motivational, ci morala urmatoarelor povesti.

Barbara Beskind isi dorea in copilarie, prin timpul Marii Depresiuni, sa fie inventator. Recent, cariera sa a cunoscut o neasteptata schimbare de traiectorie, iar femeia de 91 de ani isi traieste in prezent visul.

Nonagenara lucreaza de doi ani la IDEO, o firma de design din Silicon Valley, unde cei mai multi dintre angajati sunt suficient de tineri pentru a-i fi nepoti. IDEO este cunoscuta cel mai bine pentru dezvoltarea primului mouse Apple.

Beskind, care locuieste intr-o comunitate pentru pensionari, se deplaseaza in fiecare joi la sediul companiei din Palo Alto, California, unde lucreaza in special la solutii care sa vina in preintampinarea problemelor cu care se confrunta varstnicii, scrie Entrepreneur, care citeaza mai multe publicatii.

Printre inventiile sale se numara airbag-urile mobile, menite sa amortizeze impactul unei cazaturi, si ochelarii echipati cu camere si difuzoare pentru a-i ajuta pe utilizatori sa isi aminteasca numele oamenilor.

Simpla sa prezenta revigoreaza colectivul de la IDEO.

"Oamenii sunt foarte entuziasmati cand vine. Cand intra, un e-mail circula de la un capat la altul al biroului, anuntand ca a venit", a spus Gretchen Addi, partener asociat al IDEO.

La varsta de opt ani, Barbara Beskind construia jucarii. Insa lumea ingineriei nu era accesibila pentru femei in momentul in care a trebuit sa isi aleaga cariera, asa ca s-a indreptat catre armata, unde a lucrat ca terapeut ocupational timp de 44 de ani.

Beskind sustine ca si-a gasit acum adevarata chemare: "Face ca procesul de imbatranire sa fie mai placut. Cred ca acesta este unul dintre cele mai bune capitole din viata mea."

Cum ajungi pompier la peste 40 de ani

Hobie Poterfield, fost membru Navy Seal si antreprenor in industria constructiilor, a devenit pompier in San Diego, SUA, la 41 de ani, potrivit Well Kept Wallet.

Foto: Well Kept Wallet

Ajuns intr-o familie de pompieri in urma celui de-al doilea mariaj, Poterfield a fost incurajat sa urmeze aceasta cale de noile sale rude. Odata luata decizia de a-si schimba cariera, au urmat vizite frecvente la departamentul de pompieri, unde a gasit oameni dispusi sa discute cu el si sa il indrume. Cum multa perseverenta, a reusit sa treaca in scurt timp de toate etapele pentru a obtine jobul dorit.

"Atat timp cat esti realist, poti fi orice iti doresti", a afirmat Poterfield, citandu-si mentorul.

Dentistul aflat la varsta pensionarii si jobul de vis in criminalistica

In urma cu cativa ani, Bill Inkster, care lucrase aproape toata viata ca dentist, a realizat ca isi doreste sa faca altceva. Si schimbarea a fost radicala, relateaza The Globe and Mail. Trecut de varsta de 60 de ani, Inkster a ajuns sa lucreze cu norma intreaga la Serviciul de medicina legala din Columbia Britanica, Canada, ajutand la rezolvarea unora dintre cele mai complicate cazuri de disparitii de persoane.

Foto: The Globe and Mail

Faptul ca Inkster avea deja experienta, colaborand anterior cu politia din Vancouver pentru identificarea cadavrelor, a facilitat tranzitia. In plus, a urmat si cateva cursuri de criminalistica.

Pe cei care doresc sa ii urmeze exemplu ii sfatuieste sa incerce sa planifice pe o perioada cat mai mare posibil si sa acumuleze cunostinte in domeniul in care si-ar dori sa lucreze mai tarziu.

"Unii angajatori nu isi doresc o persoana tanara deoarece vor anumite aptitudini care vin doar odata cu maturizarea si experienta. Asa ca nu asculta pe nimeni care iti spune ca esti prea batran, pentru ca foarte multi angajatori vor fi interesati de o persoana matura", recomanda Bill Inkster.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#job vis, #cariera varsta , #cariera